Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
ES89
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

Discussie over opzegtermijn crèche

#1 , 1 week 2 dagen geleden (10 jan 2017 16:55)

Korte schets:
Onze (privé uitgebate) crèche heeft een opzegtermijn van 3 maanden. Omdat wij verhuizen hebben wij een nieuwe crèche gevonden die vanaf 9 januari 2017 voor opvang zorgt. Wij hebben de vorige crèche opgezegd op 10 oktober 2016 met de melding dat we nieuwe opvang hebben vanaf 9 januari, met de vermelding dat als het voor hun handiger is om al op te zeggen tegen 1 januari dat dit voor ons ook OK is (voor als ze al een aanvraag voor de 1e zouden hebben). Bij navraag bleek opzeggen tegen de 1e niet mogelijk, en werd ons het volgende nogal botweg meegedeeld: "drie maanden zijn drie maanden hé".

De letterlijke opzegclausule:

"Indien de samenwerking om bepaalde redenen niet kan voortgezet worden vragen wij een opzegtermijn van 3 maanden in acht te nemen en worden deze U aangerekend bij niet respecteren van deze opzegtermijn."


Groot was onze verbazing dan ook dat wij de volledige maand januari aangerekend krijgen, met als uitleg "dat er altijd met volledige maanden gewerkt wordt". Zijn wij te naïef geweest of hebben we toch een poot om op te staan? Laat maar weten indien er meer details gegeven moeten worden. Alvast bedankt voor jullie respons!

Reclame

Blaatpraat
Berichten: 1244

#2 , 1 week 1 dag geleden (11 jan 2017 08:54)

Jullie hebben zeker een poot om op te staan.
Zij hebben recht op betalingen tot en met 9 januari (al kun je nog discuteren dat er snipperdagen zouden mogen ingevuld worden).
Vanaf 10 januari niet meer.

Ik zou zeggen: betaal wat correct is (de aangerekende dagen tot en met 9 januari), de rest betwist je formeel.

ES89
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

#3 , 1 week 1 dag geleden (11 jan 2017 17:07)

Bedankt voor je reactie!

Zo meteen even opzoeken aan welke vormvereisten zo'n betwisting net moet voldoen. Hopen dat alles goed afloopt, zijn nu geen enorme bedragen maar verhuizen is sowieso al een duur akkefietje, dus alle beperkingen zijn welkom :).

Bart Vissers
Berichten: 273
Juridisch actief: Nee

#4 , 1 week 1 dag geleden (11 jan 2017 17:24)

Eigenlijk hebben ze het antwoord zelf al gegeven: "Drie maanden zijn drie maanden hé".
Dat is dan niet drie maanden, afgerond naar boven.

Tenzij in jullie contract of het Huishoudelijk Reglement (sinds 2014 verplicht voor de groepsopvang) zou gespecificeerd staan dat er met volle maanden gewerkt wordt.

Is er ook nog een waarborg te verrekenen?

ES89
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

#5 , 3 dagen 14 uur geleden (16 jan 2017 09:43)

Is niet zo vermeld in de voorwaarden. Ondertussen is de factuur aangevochten, maar ik heb al door dat ze van geen wijken willen weten. Er is inderdaad een waarborg, waar we een een beetje door gegijzeld worden natuurlijk. Zij vindt dat wij moeten bijbetalen, wij willen een stuk terug...

Wat is de volgende te verwachten stap?

LeenW
Berichten: 5177

#6 , 3 dagen 14 uur geleden (16 jan 2017 09:59)

Iemand gaat iemand moeten dagvaarden..

giserke
Berichten: 2235

#7 , 3 dagen 14 uur geleden (16 jan 2017 10:16)

Als er over de berekeningswijze niks vermeld staat in hun reglement of overeenkomst bij aanvang hebben ze geen voet om op te staan.
Gezien de prijzen van crèches dagprijzen zijn, is het ook van dag tot dag te berekenen 3 maand lang.

Indien er een borg terug te ontvangen is, zeker niet betalen. Je hebt recht op een correcte factuur alvorens te betalen.

Terug naar “Andere”