ingebreke stelling

De RyckKurt
Topic Starter
Berichten: 1

ingebreke stelling

#1 , 15 okt 2013 11:16

Ik heb net mijn plat dak laten leggen. De aannemer stuurde een factuur die 20% hoger lag dan de offerte.
Heb hem verduidelijking gevraagd maar was niet gegrond, voor mij.
Omdat ik zei dat ik niet akkoord ging en hem nog officieel protest ging sturen, heeft hij mij reeds ingebreke gesteld. De betalingtermijn was nog niet verlopen en moest alles onmiddelijk betalen.
Mag hij dit doen? Zelf voor het aflopen van de betalingstermijn? Heb ondertussen officieel protest opgestuurd en het gedeelte waar ik akkoord mee ben al betaald.
Hoe moet dit nu verder?

Alvast bedankt.

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 17 okt 2013 08:40

“Art.1139.De schuldenaar wordt in gebreke gesteld, hetzij door een aanmaning of door een andere daarmee gelijkstaande akte, hetzij door de overeenkomst zelf, wanneer deze bepaalt dat de schuldenaar zal in gebreke zijn zonder dat enige akte nodig is en door het enkel verschijnen van de vervaltijd.”(Burgerlijk Wetboek).

‘De aannemer stuurde een factuur die 20% hoger lag dan de offerte.’

Indien de aannemer voornoemd verschil niet afdoende motiveert betaal dan op de vervaldag 100 % en wacht op zijn reactie.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Sirkii
Berichten: 5818

#3 , 22 okt 2013 13:00

Was het een offerte met eenheidsprijzen met afrekening op verbruik en met opgaaf van werkuren "in regie" ?

Reclame

Terug naar “Andere”