Erfenis bij schuldenregeling

cuyllea
Topic Starter
Berichten: 4
Juridisch actief: Nee

Erfenis bij schuldenregeling

#1 , 03 mar 2019 18:49

Beste,

Sinds 1 maart 2016 is er een schuldenregeling (na faillissement zaak).
Nu ben ik bij overlijden van 1 van mijn ouders erfgename van een stuk grond en een bepaald geldelijk bedrag samen met mijn 3 zussen en de overgebleven ouder.
Wat heeft dit voor invloed op mijn schuldenregeling? Dat het geldelijk bedrag naar de schuldenregeling gaat, weet ik en vind ook het ook normaal. Ik heb de schulden gemaakt.
Maar wat als dit onvoldoende blijkt.
Kan er gedwongen worden verkocht terwijl ik niet de enige erfgename ben?
De schulden (+-€50000) zijn gemeenschappelijk met mijn ex-man die ook in schuldenregeling zit.
De schuldenregeling loopt normaal nog tot 2023.

Alvast bedankt voor de informatie!

A.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Torenhoge juridische kosten vermijden? Kies dan voor de online juridische dienstverlening van Jureca. Je bespaart er tijd en geld dankzij telefonisch advies, automatische documenten en vele andere juridische diensten aan een vaste prijs. Gratis bijstand voor alle verkeersovertredingen en misdaden. Op zoek naar een advocaat? Ontvang vrijblijvend een offerte voor jouw juridische situatie – zowel ondernemers als particulieren. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
MellowCaballero
Berichten: 92
Juridisch actief: Ja

#2 , 03 mar 2019 20:45

Van zodra de toelaatbaarheid van de CSR is uitgesproken worden de aanspraken van uw schuldeisers gefixeerd in de aanzuiveringsregeling. Zij kunnen geen individuele uitvoeringsmaatregelen meer treffen.

De kans is wel groot dat uw schuldbemiddelaar de lopende regeling zal aanpassen indien hij kennis neemt van een erfenis van enige omvang.

Reclame

Terug naar “Krediet en Schuldbemiddeling”