Heropstarten zaak na afbetaling CSR

DejongheR
Topic Starter
Berichten: 8
Juridisch actief: Nee

Heropstarten zaak na afbetaling CSR

#1 , 01 aug 2017 22:58

Als een CSR succesvol afgerond is, voor de einddatum, hoe snel kan een zelfstandige activiteit terug opgestart worden? Is dat meteen, of blijft deze persoon nog een tijd op de zwarte lijst? Of moet dat via het gerecht goedgekeurd worden?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
denlowie
Berichten: 15927
Juridisch actief: Nee

#2 , 02 aug 2017 07:44

Je blijf 10 jaar op de zwarte lijst tenzij alles is betaald dân is het nog 1 jaar.

Maar dit heeft niks te zien met zelfstandig worden.
Wanneer het csr gedaan is kan je onmiddellijk zelfstandig worden, maar is dit een goed idee ???

Wanner er schulden kwijtgescholden zijn door de rechtbank, dan moet je rekenen vanaf dag 1 dat je op de zwarte lijst stond tot 10 jaar nadien.

Zelfstandig worden wie of welke bank gaat je na een csr je ooit een krediet geven, zelfs sommige leveranciers kijken na met wie ze zaken doet , tenzij je alles contant betaald bij levering of zelf per pro forma factuur op voorhand.
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

DejongheR
Topic Starter
Berichten: 8
Juridisch actief: Nee

#3 , 02 aug 2017 10:24

Het opstarten van een zaak is natuurlijk altijd een risico, en zal voor velen geen optie zijn, gezien men moet kunnen rekenen op de medewerking van financiële instellingen voor krediet.

De situatie waarin ik betrokken ben, is niet van die aard. De persoon heeft geen kapitaal nodig om te kunnen starten, en is al gekend in de markt. Hij heeft gewoon een zware tegenslag gehad (ziekte), waardoor de zaak abrupt is moeten stilgelegd worden. Hier is een CSR uit ontstaan, en deze zijn we nu aan het proberen op te lossen.

Reclame

denlowie
Berichten: 15927
Juridisch actief: Nee

#4 , 02 aug 2017 10:44

Voor een kort antwoord op je vraag !

Ja, je kan terug zelfstandig worden als het CSR is afgesloten.
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

DejongheR
Topic Starter
Berichten: 8
Juridisch actief: Nee

#5 , 02 aug 2017 10:46

En wie beslist dit wanneer het afgesloten is? Is dat enkel de bemiddelaar? Of moet dat ook nog ergens neergelegd worden of zo?

Xenophon
Berichten: 2641
Juridisch actief: Ja
Locatie: Brussel

#6 , 02 aug 2017 10:49

Arbeidsrechtbank, op vraag van de bemiddelaar of de betrokkene.

Ik volg uw andere vraag hieromtrent. Indien u dat wenst kan u de volledige schuld van de persoon aflossen en kan deze de CSR laten afsluiten. De schulbemiddelaar zal u misschien niet met de rode loper ontvangen (vergoedingen foetsie) maar de schuldeisers des te meer.

Bezin echter eer u begint:

- probleem van recuperatie waar ik reeds op wees;
- terughoudendheid van banken;
- bovenal: al wat reeds minstens één keer gebeurd is kan opnieuw gebeuren-->quid indien de persoon opnieuw ziek wordt? Zelfde job, vermoedelijk zelfde omstandigheden--> risico op zelfde uitkomst? Een ex-collega van me was zeer bekwaam in haar vakgebied, bij de topspecialisten. Heeft éénmaal een burnout gehad omwille van lang aanslepende, enorme werkdruk en is na 12 maanden teruggekomen. Anderhalf jaar later: nieuwe burnout, na die laatste was ze nog slechts een schim van zichzelf en is ze moeten vertrekken.

Enfin, respect voor u omdat u uw familielid op die manier wenst te helpen. Wees u wel bewust van de risico's (m.a.w.: ik zou het enkel doen indien ik niet zou wakker liggen van het totale verlies van mijn investering).
Ik ben geen advocaat, u gebruikt de informatie die ik verstrek strikt op eigen risico. Win steeds gekwalificeerd advies in voor belangrijke beslissingen.
Gelieve vragen te stellen via het forum, NIET via persoonlijke berichten.

DejongheR
Topic Starter
Berichten: 8
Juridisch actief: Nee

#7 , 02 aug 2017 11:18

Het is niet de bedoeling om terug op het niveau te gaan werken van voorheen. De gezondheid heeft prioriteit, en daar zullen we als familie ook over waken. Er is nu al beslist dat er niet meer in het weekend wordt gewerkt. Mijn investering is in deze van ondergeschikt belang. We hebben alle opties overwogen, en dit is de enige piste die resteert. We zouden echter graag weten wat de kans op slagen is, vooraleer we iets ondernemen.

De bemiddelaar is tot nu toe niet de meest meewerkende mens van het land, maar hij zal misschien ook wel slechte ervaringen hebben, waardoor hij wat meer afhoudend is geworden. Pogingen van de schuldenaar om zich te herscholen, door middel van een opleiding, werden echter geweigerd op basis van de kostprijs (€2000 voor een jaar). Ik weet niet hoe je dan kunt verwachten dat iemand zijn schulden kan inlossen. Er is zelfs nog een eigendom die verkocht kan worden, waar ook niets mee gebeurt, omdat daar eerst een dispuut met de buren moet opgeklaard worden. Maar ook daar is het investeren van een paar duizend euro niet mogelijk, terwijl de eigendom minstens €30.000 waard is.

Ik weet niet of we veel hoop mogen hebben in de goeie medewerking van deze bemiddelaar. Daarom dat we tot deze eindoplossing zijn gekomen. De oplossing zal van de hoofdschuldeisers moeten komen.

Terug naar “Krediet en Schuldbemiddeling”