Pagina 1 van 1
loonbeslag
Geplaatst: 24 nov 2015 10:02
door Degryse D
Ik ben onlangs verschoonbaar verklaard na mijn faillissement van een eenmanszaak, volgens mijn curator is mijn echtgenote automatisch mee verschoonbaar. Er waren dus schulden voor een hypotheek lening maar deze was na verkoop van de woning niet volledig vereffend (nog 50000€ openstaand) Nu beweert de schuldeiser dat hij de schulden alsnog kan eisen via mijn echtgenote.Kan dit en kan ik daar iets tegen doen?
Met vriendelijke groeten
Re: loonbeslag
Geplaatst: 24 nov 2015 11:22
door sloeberken
DE GEVOLGEN VAN DE VERSCHONING VAN DE GEFAILLEERDE TAV DE HYPOTHECAIRE SCHULDEISER
Een hypothecaire schuldeiser staat buiten de faillissementsboedel en wordt derhalve een separatist geheten.
Deze hypothecaire schuldeiser heeft na de verschoonbaarverklaring geen recht meer, na de te gelde making van haar onderpand, nl. de hypotheek gevestigd op de woning van de gefailleerde en zijn echtgenote, om voor het restant van haar vordering, de zogenaamde restschulden, ten laste van de verschoonde gefailleerde betaling te vorderen. Maar het bedrag dat afkomstig is van dit gerealiseerde onderpand (de woning), komt de hypothecaire schuldeiser toe, voor zover dit bedrag niet meer bedraagt dan haar vordering.
Denk dat je best ten rade gaat bij een advocaat.
Re: loonbeslag
Geplaatst: 24 nov 2015 11:29
door denlowie
Zoals al geschreven best een advocaat onder de arm nemen, want het zal afhangen van hoe je huwelijkscontract is en hoe het huis is gekocht, in gemeenschap of 50/50 .