Einde collectieve traag of onrechtvaardig ?

streetbob01
Topic Starter
Berichten: 4

Einde collectieve traag of onrechtvaardig ?

#1 , 07 jan 2014 16:58

Wij hebben sedert november met vallen en opstaan toch onze gerechtelijke collectieve schuldenregeling ten belope van 5 jaar ,opgelegd door de rechter,volbracht !
Onze einddatum was 28 oktober 2013 ,doch na drie weken na datum nog niks kennisgeving van gerecht of schuldbemiddelaar dus zelf contact opgenomen ,deze "advocaat" viel een beetje uit de lucht en beloofde dit na te zien en terug contact op te nemen .
Na een week zelf terug te mailen kreeg ik als antwoordt dat mijn einddatum correct was maar dat de rechtbank haar van haar mandaat moet ontslaan ,nu zijn we reeds 5 weken verder en krijg nog steeds geen loon of eindejaarspremie rechtstreeks op onze rekening .
Dit zou voor 2 werkende mensen toch een welkome hulp geweest zijn in deze eindejaars/solden periode .
nu is mijn vraag ,want nergens duidelijk terug te vinden op @ ,hetvolgende ;
-hoe lang duurt het,in deze digitale tijd,om een volledig volbracht dossier af te sluiten ?
-moet ik zelf regelen dat onze lonen terug op onze rekening worden gestort ?
-daar wij al ver over ons terug te betalen bedrag zitten ,hoe krijgen wij dit terug ,wanneer ?
-kunnen wij officiéle bankafschriften eisen van onze lonen en verrichtingen die gedaan zijn tijdens de collectieve daar wij nooit een afschrift hebben gezien ?

Of worden wij zo lang mogelijk aan het lijntje gehouden als gemakkelijk verdiend door onze schuldbemiddelaar !!

Mvg

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 09 jan 2014 08:38

“Art.1675/14....§ 2. De zaak blijft ingeschreven op de rol van de arbeidsrechtbank...tot het einde...van de regeling...Art.1675/15... § 1/1. Het einde van de minnelijke of de gerechtelijke aanzuiveringsregeling kan worden uitgesproken door de rechter aan wie de zaak op verzoek van de schuldenaar opnieuw wordt voorgelegd, door een eenvoudige schriftelijke verklaring die wordt neergelegd ter griffie of verzonden aan de griffie...Art.1675/17...§ 3....Elk jaar, te rekenen van de beschikking van toelaatbaarheid...en bij het verstrijken van de aanzuiveringsregeling, bezorgt de schuldbemiddelaar de rechter een verslag over de stand en de evolutie van de procedure...De schuldbemiddelaar bezorgt een afschrift van het verslag aan de schuldenaar...”(Gerechtelijk Wetboek).

‘Wij hebben sedert november...onze gerechtelijke collectieve schuldenregeling ten belope van 5 jaar ,opgelegd door de rechter,volbracht ! ‘

Vraag aan de griffier van de arbeidsrechtbank of de schuldbemiddelaar al dan niet het verslag vermeld in voornoemd art.1675/17,§3 heeft neergelegd,nadat u er zich van vergewist hebt dat collectieve schuldenregeling ‘volbracht‘ is. Is zij ‘volbracht’ maak dan desnoods toepassing van voornoemd art.1675/15,§1/1 en vorder terug van uw schuldbemiddelaar wat hij teveel ontving.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Reclame

Terug naar “Krediet en Schuldbemiddeling”