Pagina 1 van 1

Terugvorderen schuld van ex

Geplaatst: 05 apr 2007 12:02
door Fleurtje
Ik ga even kort mijn situatie schetsen:
In '99 auto gekocht met mijn toenmalige vriend dmv consumentenkrediet bij Record, kort daarna zijn wij uit elkaar gegaan heeft mijn 'ex' de wagen meegenomen. ik heb geprobeerd om van deze lening af te geraken doch mijn ex werkte niet mee. Korte tijd later heeft hij deze wagen verkocht en al dit geld opgedaan ipv de lening terug te betalen. In 2000 naar advocaat gestapt die totaal verkeerde procedure instelde. Een hele tijd niets gehoord van Record waarbij ik dacht dat mijn ex eindelijk maandelijkse afkortingen stortte. Blijkt ineens dat het dss al bij fiducr? zat. Het bedrag was onmiddellijk opeisbaar ; maandelijkse afkortingen waren niet mogelijk. In al die tijd 'ik spreek over jaren' was het niet mogelijk om dit bedrag maandelijks te betalen :( . Verleden jaar krijg ik plots bericht dat het mogelijk is maandelijks af te betalen (begrijpe wie begrijpe kan) :?: ondertss betaal ik maandelijks trouw deze lening af ... hadden ze dit enkele jaren geleden toegelaten was het volledige bedrag al betaald geweest. Nu ga ik toch het volledige openstaande saldo maar betalen +- 11000 euro, want ik wil verder met mijn leven en sta op het punt te gaan bouwen. Nu is mijn vraag voor welke rechtbank kan ik best een procedure starten om het bedrag van mijn ex terug te krijgen eventueel via maandelijkse afkortingen op mijn rekening of via loonbeslag (ex heeft vaste job met inkomen van +- 1250 euro/mnd)
Alvast bedankt!

Geplaatst: 06 apr 2007 14:45
door j.demoor
?Art.1251.Indeplaatsstelling geschiedt van rechtswege :...3? Ten voordele van hem die, met andere of voor anderen tot betaling van een schuld gehouden zijnde, er belang bij had deze te voldoen...?(Burgerlijk Wetboek).

?Art.590.De vrederechter neemt kennis van alle vorderingen waarvan het bedrag 1860 EUR niet te boven gaat...(Gerechtelijk Wetboek).

Alleen de Rechtbank van eerste aanleg van de woonplaats van de verweerder is bevoegd.

Ga volledigheidshalve naar (geconsolideerde wetgeving) in http://just.fgov.be .Klik in de balk achter ?Juridische aard? op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts en zoek daar de nodige WetBOEKEN.