Help, ik ben wanbetaler omdat mijn ex lening niet afbetaalt

elisabeth
Topic Starter
Berichten: 18

Help, ik ben wanbetaler omdat mijn ex lening niet afbetaalt

#1 , 20 mar 2007 12:48

Ik ben vier jaar gescheiden.
Sinds ik het huis verliet (januari 2003) betaalt mijn ex het woonkrediet dat we in 1996 samen aangingen, alleen terug. Huis en inboedel zijn nog steeds niet verdeeld, dit wordt via de rechtbank uitgevochten. Op dit moment zijn we zo ver dat ik de openbare verkoping van het onroerend goed gevraagd heb. Hij bewoont het huis.

Intussen heeft mijn ex het gepresteerd om drie maand betalingsachterstand op te lopen. Ook ik werd daarvoor aangemaand. Toen ik de situatie uitlegde bij de kredietinstelling (openbare verkoping woning in het verschiet), stelde men mij gerust en zei men mij voorlopig niets te ondernemen. Als de woning verkocht zou worden, zou alles toch verrekend worden. Tot zo ver.

Maar nu!
Bij het aanvragen van een kredietkaart bij mijn bank wordt dat geweigerd. Ik blijk een wanbetaler zijn. Door de betalingsachterstand van mijn ex!

Heb ik enig verweer?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
basejumper
Berichten: 3509
Locatie: Diest

#2 , 26 mar 2007 11:03

Elisabeth,

Daar heb je geeen verweer tegen. Destijds werd het woonkrediet ongetwijfeld hoofdelijk en ondeelbaar afgesloten. dat betekent dat jullie beiden schuldenaar zijn. Het feit dat jullie in het kader van de echtscheiding onderling afspraken gemaakt hebben dat ??n van beiden de betalingen zou uitvoeren, is niet tegenstelbaar tegenover de bank. Op het ogenblik dat er niet meer betaald wordt zal de bank beide schuldenaars aanspreken, en na drie onbetaalde maanden conform de wet op woonkredieten en conform de notari?le akte wanbetaling melden aan de negatieve kredietcentrale.
De enige manier om dit te vermijden is de betalingen uitvoeren en nadien voor de rechtbank de betaling terugvorderen van je in gebreke blijvende ex op basis van de onderlinge overeenkomsten.
Uit zelfbeheersing groeit de Kracht.
Zelfkennis brengt ons tot Wijsheid.
Zelfvervolmaking leidt ons tot Schoonheid.

Reclame

Terug naar “Krediet en Schuldbemiddeling”