Pagina 1 van 1

colectieve schuldbemiddeling

Geplaatst: 01 dec 2011 13:44
door het begon zo mooi
door schulden die mijn ex heeft gemaak,oficieel zijn we nog wel altijd getrouwd omdat hij niet wil scheiden, sta ik nu onder colectieve schuldbemiddeling. mijn hele loon gaat er naar toe en wat over blijft na aflossing van maandelijkse schuldaflossing word doorgestort op mijn rekening. Kan ik niet maken dat ik op papier minder verdien dan ik nu heb? +1600euro, en ik zo meer over heb om de maand door te geraken.

hopende op een deugedelijk antwoord

Re: colectieve schuldbemiddeling

Geplaatst: 01 dec 2011 15:37
door Gebruiker21
U kan inderdaad zorgen dat u op papier minder verdient, door in werkelijkheid ook minder te gaan verdienen. Maar u zal dan niet meer overhouden op het einde van de maand. Op een legale manier minder verdienen op papier, en in praktijk toch evenveel verdienen, is niet mogelijk.

Jammer voor u, maar stel u eens in de plaats van de schuldeisers: zij hebben ook recht op hun geld. Het was / is uw verantwoordelijkheid (samen met uw ex) om uw schulden af te lossen. Achterpoortjes zoeken om aan uw verantwoordeliijkheden te ontkomen, is niet netjes. Om nog maar te zwijgen over het feit dat u ons eigenlijk vraagt hoe u de boel kan belazeren (om het eens in het Hollands te zeggen).

Re: colectieve schuldbemiddeling

Geplaatst: 01 dec 2011 15:39
door jojan
1) om te scheiden hebt u de toestemming van uw (ex)partner niet nodig.
2) als u getrouwd bent in gemeensschap zullen de meeste van zijn schulden ook uw schulden zijn, dus in dit geval maakt het eigenlijk niet uit of u gescheiden bent of nog getrouwd.
3) dat al uw inkomsten naar de schuldbemiddelaar gaan en dat u een leefgeld krijgt dat is in een collectieve schuldenregeling altijd zo.
4) dat heet frauderen en kan leiden tot herroeping van uw schuldenregeling - waardoor u de gerechtsdeurwaarders weer aan uw deur mag verwachten.

Re: colectieve schuldbemiddeling

Geplaatst: 01 dec 2011 15:40
door jojan
U kan ook ten allen tijde - samen met een pro deo advocaat - een verzoek aan de arbeidsrechter richten om uw collectieve schuldenregeling te herzien.