Zekerheid omtrent terugbetaling

RaF007
Topic Starter
Berichten: 9

Zekerheid omtrent terugbetaling

#1 , 24 jan 2009 12:41

Niet meer van toepassing.
Laatst gewijzigd door RaF007 op 13 apr 2010 13:39, 1 keer totaal gewijzigd.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Gebruiker34
Berichten: 334

#2 , 25 jan 2009 19:41

Breng je verzekeraar op de hoogte en vermeld dat je met de tegenpartij onderling tot een schikking komt. Laat meneer x (de tegenpartij) verklaren aansprakelijk te zijn voor de schade die zij veroorzaakte aan het voertuig. Omschrijving van het voertuig vermelden, alsook chassisnummer en nummerplaat. Ook datum en plaats van het ongeval aangeven. Schrijf in het contract dat meneer x er zich toe verbind de volledige schade te zullen betalen binnen de door jou gestelde termijn. En als dit niet gebeurt, je de zaak alsnog zal doorgeven aan jou verzekering.

Laat het document dag- en handtekenen door meneer x. Vermeld bovendien de gegevens van de verzekeraar van de tegenpartij.

j.demoor
Berichten: 10360

#3 , 26 jan 2009 11:50

“Art.1326.Een onderhands biljet of een onderhandse belofte waarbij een enkele partij zich tegenover de andere verbindt om haar een geldsom of een waardeerbare zaak te betalen, moet geheel geschreven zijn met de hand van de ondertekenaar; of tenminste moet deze, benevens zijn handtekening, met de hand een goed voor of een goedgekeurd voor geschreven hebben, waarbij de som of de hoeveelheid van de zaak voluit in letters is uitgedrukt...”(Burgerlijk Wetboek).

‘Persoon X verbindt zich ertoe 5000 euro schadevergoeding te betalen aan RaF007 vóór 1 januari 2012.’
(met de hand) ‘Goedgekeurd voor vijf duizend euro‘ en handtekening.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Reclame

JD
Berichten: 41

#4 , 30 jan 2009 10:47

U kunt hier best een dading sluiten met de wederpartij tot herstelling van die wagen, en aangezien u de verzekering noch de politie daarvan op de hoogte wilt stellen, zie ik dat als de beste oplossing.

Let er hierbij wel op dat u altijd een geschrift nodig heeft bij een dading (art. 2044 BW (afwijking van gemene bewijsrecht in art. 1341 BW).

Maak deze dading best zo nauwkeurig mogelijk (handgeschreven => zie post j.demoor) op en omschrijf duidelijk de maatregelen die u kunt nemen indien wederpartij dading niet nakomt (vb. strafbeding (art.2047BW) of mogelijkheid tot beslag indien uitvoerbare titel).

Mvg
JD

Franciscus
Berichten: 38599

#5 , 30 jan 2009 17:12

hou er ook rekening mee dat een verzekering maar zal tussenkomen als u op tijd melding hebt gemaakt van het schadegeval - te laat gemeld geen mogelijkheid dat zijn (later) nog gaan tussenkomen.

Op zich geen probleem ik heb ook al een melding gedaan die later niet vervolgd werd gezien alles geregeld

Gebruiker34
Berichten: 334

#6 , 30 jan 2009 20:29

hou er ook rekening mee dat een verzekering maar zal tussenkomen als u op tijd melding hebt gemaakt van het schadegeval - te laat gemeld geen mogelijkheid dat zijn (later) nog gaan tussenkomen.

Op zich geen probleem ik heb ook al een melding gedaan die later niet vervolgd werd gezien alles geregeld
Precies. Daarom ook mijn advies om de verzekeraar op de hoogte te brengen van het feit dat je alles zelf zal regelen. Men zend dus toch je aanrijdingsformulier in waarop je vermeldt dat je zelf de tot een regeling bent gekomen met de tegenpartij.

Terug naar “Krediet en Schuldbemiddeling”