Ongeoorloofde kredietlijn

HeidiVer
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Ongeoorloofde kredietlijn

#1 , 22 mar 2019 08:01

Beste,

Momenteel betalen wij maandelijks 200 euro af bij de bank voor een ongeoorloofde kredietlijn. Mijn echtgenoot heeft een gokverslaving die zich niet begeeft naar casino's maar vooral beursgeraleerd is. Zo was hij direct online met Belfius Direct Phone om beursorders door te geven. Zijn rekening waar deze orders lee gebeurden ware gekoppeld aan een zichtrekening ook op mijn naam. Om het verhaal kort te maken heeft mijn man nog 3 hopeloze aankooporders geplaatst zonder dat er zelfs geld op de gekoppelde rekening stond. Dat kan dus allemaal...Met als resultaat dat onze zichtrekening plots een negatief saldo had van 15000 euro! Straf vind ik dat. Voor een lening bij een bank heb je handtekeningen nodig van beide. Zelfs meer dan één! Zij hebben zomaar even geld "geleend" aan ons...en rekening negatief gezet omdat de rekening negatief gezet. Ik heb hiervoor nooit de toestemming gegeven. Resultaat...veel kosten, zwarte lijst en ons belastinggeld dat automatisch naar daar gaat. Mijn gevoel zegt dat dit niet normaal is dat dat kan. Graag jullie mening. Dankjewel

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
willyboy
Berichten: 897

#2 , 22 mar 2019 09:04

Er is geen enkele zichtrekening in Belgie waar je 15000 euro in het rood kan gaan .

Ann45
Berichten: 194
Juridisch actief: Nee

#3 , 22 mar 2019 18:18

zou het kunnen dat je in het kader van een ander krediet/lening bij die bank een document hebt ondertekend voor alle sommen ofzo? Indien niet moeten ze normaal uw handtekening hebben maar zou ook kunnen dat je iets van eenheid van rekeningen hebt getekend bij opening zichtrekening en dat de bank zich daarachter schuilt. Of was je partner zo geobsedeerd dat hij jouw handtekening op een document na heeft gedaan ?

Reclame

HeidiVer
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#4 , 22 mar 2019 22:22

Nee , dat kan ik moeilijk aannemen. Intussen heb ik bij de bank ook een klacht ingediend dus ik ben heel benieuwd naar hun antwoord. Maar zoals je al zegt zullen ze wel een uitleg hebben. Maar ik blijf het toch straf vinden op een gewone zichtrekening.

basejumper
Berichten: 3496
Locatie: Diest

#5 , 22 mar 2019 22:30

Beste

Bij het aangaan van uw klantrelatie heeft u zich akkoord verklaard methetAlgemeen Reglement der Verrichtingen. Daar zal men ongetwijfeld naar verwijzen.
Uit zelfbeheersing groeit de Kracht.
Zelfkennis brengt ons tot Wijsheid.
Zelfvervolmaking leidt ons tot Schoonheid.

Terug naar “Krediet en Schuldbemiddeling”