Achterstal woonlening

anoniem25
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Achterstal woonlening

#1 , 04 jun 2024 22:26

Een kennis van mij heeft financiële problemen en staat ongeveer 2000 euro achter met de afbetaling van zijn lening + ook nog eens 3100 euro in negatief. Op de rekening is er een kasfaciliteit van 1238 euro . Eind deze maand zou deze situatie wel opgelost geraken maar dat is dus pas op het einde van de maand en niet nu. Weet iemand vanaf wanneer kan een bank je huis verkopen wegens wanbetaling ? Kan er nog gewacht worden tot het einde van de maand wanneer de situatie geregulariseerd zal zijn ?

bosprocureur
Berichten: 6896

#2 , 05 jun 2024 17:52

Als er geen andere problemen zijn,waarom neemt die kennis van u niet dringend een afspraak bij de kredietverstrekker om een en ander te bespreken ? Wel de nodige bewijzen meebrengen omtrent wat die kennis kan beloven...


Succes !

Thomas_A
Berichten: 2471
Juridisch actief: Nee

#3 , 05 jun 2024 20:51

Inderdaad dringend bespreken met de bank wat de situatie is en hoe dit kan opgelost worden.

Op eigen initiatief later betalen en afwachten wanneer de bank zelf in actie komt, is het slechtste idee.

Meestal zijn er wel oplossingen zoals enkele maanden enkele interest betalen en geen kapitaal, waardoor de lening een iets langere looptijd krijgt. Dit kan interessanter zijn dan te laat betalen en daarna weer in de problemen komen met de volgende betalingen.

Reclame

basejumper
Berichten: 4687
Locatie: Diest

#4 , 05 jun 2024 23:00

Belangrijk is geen 3 maand achterstand op te lopen. Want dan gebeurt er een melding op de zwarte lijst. Inderdaad niet verstoppen en gaan praten.
Uit zelfbeheersing groeit de Kracht.
Zelfkennis brengt ons tot Wijsheid.
Zelfvervolmaking leidt ons tot Schoonheid.

Terug naar “Krediet en Schuldbemiddeling”