Internetfraude

Bloemeke444
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Internetfraude

#1 , 20 mei 2020 04:42

Hallo , hoe herken je internetfraude en wat kan je er tegen doen? Wat zijn de opties? Grts en bedankt

denlowie
Berichten: 15207
Juridisch actief: Nee

#2 , 20 mei 2020 07:06

Je zal toch even meer uitleg moeten geven .
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

mava105
Berichten: 19214
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#3 , 20 mei 2020 09:29

Internetfraude bestaat in duizenden vormen, de ene al wat beter verstopt dan de andere. Is het ongeloofwaardig of goedkoper dan normaal, dan is het zeker louche.

Reclame

jef007
Berichten: 1236

#4 , 20 mei 2020 10:34

is er zo niets van : http en httpS ??

mbbs1024
Berichten: 322

#5 , 21 mei 2020 11:29

http (niet geëncrypteerd) of https duidt er enkel op dat de verbinding tussen jou en de server geëncrypteerd is met een certifikaat, zodat er onderweg iemand die de data zou onderscheppen niet kan zien wat er tussen jou en de server gestuurd wordt.

Als je bvb inlogt op een server, en die gebruikt http, kan iedereen die onderweg de data onderschept, je login en paswoord zien, en het dan ook gebruiken om in jouw naam zelf op die server in te loggen.
Het betekent niet dat de server door een fraudeur is opgezet, het betekent gewoon dat diegene die de server opgezet heeft, niet de kosten en de moeite gedaan heeft om een certifikaat aan te vragen en de verbinding de encrypteren.

https is dus altijd veiliger dan http, en vermindert de kans dat iemand zich frauduleus in jouw zaken mengt, maar het is op zich geen garantie dat er niet kan gefraudeerd worden.
Zoals mava al opmerkte, bestaan er duizenden manieren om te frauderen.

Let er vooral op dat je sterke paswoorden gebruikt, gebruik voor iedere site waar je moet op inloggen een ander paswoord, zodat iemand die je paswoord van 1 site te weten komt, dan ook niet tegelijk toegang kan krijgen op al je logins, en geef nooit je login/paswoord gegevens aan anderen, en al zeker niet als ze beweren van een bank of van Microsoft te zijn en beweren dat ze dat nodig hebben omdat er iets mis zou zijn met je aansluiting.

Terug naar “Krediet en Schuldbemiddeling”