Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Veke 75
Topic Starter
Berichten: 2
Reputation: 0
Juridisch actief: Nee

Hypothecair krediet

#1 , 1 jaar 5 dagen geleden (17 mei 2017 14:39)

Wij hebben een hypothecaire lening openstaan van 148000€. We hebben een huis op 13a. Voor wat spaarcenten te hebben en ons huis te verbouwen hebben we een stuk (5a) grond ervan verkocht. Voor de gedeeltelijke handlichting bij de notaris vraagt onze bank nu de netto verkoopsopbrengst van die 5 a. Na veel heen en weer gebel en op advies van onze bankdirecteur zou dat opgelost worden door een schatter laten te komen en ons huis Met overgebleven grond te laten schatten. En als dan de waarde van ons huis dan hoger zou zijn dan ons openstaande leningsbedrag zou de bank die voorwaarde bij de notaris laten vallen.. klopt dit of kunnen ze dan nog zomaar dat bedrag eisen!!

wanton
Berichten: 8461
Reputation: 9
Locatie: HEIST , bij-den-berg

#2 , 1 jaar 5 dagen geleden (17 mei 2017 17:42)

Ergens te begrijpen dat ze dat doen. Maar ze zouden ook moeten verstaan dat een huis op 8 a nog steeds zijn waarde heeft. Die 5 a - waarschijnlijk achteraan - vermindert de waarde van het goed weinig. Als je niet gaat bij lenen voor die verbouwing, laat ze dan waardebepaling doen na verbouwing. Ik denk dat je gerust kaan zijn in een goede afloop.
Ik heb gisteren gezien , ik ken morgen!
Toet-anch-Amon

Veke 75
Topic Starter
Berichten: 2
Reputation: 0
Juridisch actief: Nee

#3 , 1 jaar 5 dagen geleden (18 mei 2017 06:14)

Ja is idd ook te begrijpen als het in waarse gedaald zou zijn..De schatter is langs geweest en het huis is nu geschat op 265000€ , maar nog altijd geen bericht van de bank dat jet oké is.

Reclame

basejumper
Berichten: 2622
Reputation: 4
Locatie: Diest

#4 , 1 jaar 3 dagen geleden (19 mei 2017 17:54)

Is op zich logisch. je hebt grond met woning in hypotheek gegeven van de bank. Als je nu een stuk grond verkoopt verminder je de waarde van de waarborg? En conform de algemene voorwaarden die je tekende bij het aangaan van het krediet dient een verkoop ALTIJD eerst om de schuld te verminderen. In dergelijk geval ga je eerst met de bank praten vooraleer je tot verkoop beslist.
Uit zelfbeheersing groeit de Kracht.
Zelfkennis brengt ons tot Wijsheid.
Zelfvervolmaking leidt ons tot Schoonheid.

Terug naar “Krediet en Schuldbemiddeling”