x

Marjan
Topic Starter
Berichten: 1

x

#1 , 29 apr 2008 22:55

xx xx
Laatst gewijzigd door Marjan op 01 mei 2008 12:42, 1 keer totaal gewijzigd.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
paling
Berichten: 280

#2 , 30 apr 2008 00:30

hier het antwoord op mijn vraag enkele weken geleden .

Art.24.§ 1. Het belastbaar feit vindt plaats en de belasting wordt opeisbaar op het tijdstip waarop de invoer van het goed in België geschiedt.De invoer in België geschiedt op het tijdstip waarop het goed in België wordt binnengebracht of...”(Wetboek BTW).

“Art. 1. Voor de goederen die België binnenkomen en die niet voldoen aan...geldt de douanereglementering, onder meer wat betreft de verplichting die goederen aan te geven en de wijze waarop die aangifte moet worden gedaan...Art.6.§ 1. De belasting wordt voldaan op naam van de geadresseerde van de ingevoerde goederen...Art.7.§ 1. De bij invoer verschuldigde belasting moet worden betaald aan de ontvanger van het douanekantoor waar de ingevoerde goederen voor het verbruik moeten worden aangegeven, onder voorbehoud van het bepaalde in § 2...Art.15.Vrijstelling van de belasting wordt verleend voor de definitieve invoer van geschenken die gewoonlijk ter gelegenheid van een huwelijk door personen, die hun normale verblijfplaats buiten de Gemeenschap hebben, worden aangeboden en die worden ontvangen door een persoon die voldoet aan de in artikel 14, §§ 1 en 2, genoemde voorwaarden.De vrijstelling wordt slechts verleend voor de geschenken waarvan de waarde per eenheid niet meer bedraagt dan 1.000 EUR .Art.18.Vrijstelling van de belasting wordt verleend voor de definitieve invoer van goederen waarvan de globale waarde niet meer bedraagt dan 22 EUR...Art.44.§1.Gehele vrijstelling van de belasting wordt verleend voor de definitieve invoer van de goederen die zijn vervat in kleine zendingen zonder commercieel karakter die door een particulier vanuit een derde land of derdelands gebied worden verzonden naar een andere particulier.”(K.B. nr.7. 29 december 1992).

mapleleiah
Berichten: 1047
Locatie: Izegem

#3 , 30 apr 2008 00:34

Het zal hier vermoedelijk eerder over douanetaksen gaan omdat het pakket van buiten de EU komt. Ik heb al eerder vernomen dat Nederland daar minder streng in is ... Belgische douane onderschept meer en doet dan lekker "kassa kassa".

Het kan helpen dat uw tante op het douanestickertje zet dat het een cadeau is en dat het niet veel waard is (bv. 20 dollar of minder). Dan laten ze het vaak door.

En het feit dat Taxipost ermee afkomt, is omdat zij een koerier gebruikt ... en ook daar wordt meer door de douane gevangen dan bij gewone post. Waarom vraagt u haar eens niet om alles via gewone post op te sturen ... misschien wat meer risico op verlies, maar het kost stukken minder en anonieme, kleine pakketjes passeren rapper ongemerkt de douane.

Lenny
"I can resist everything except temptation" (Oscar Wilde)

Reclame

j.demoor
Berichten: 10360

#4 , 01 mei 2008 14:21

“Art.86.§ 1. In deze afdeling worden bedoeld, de verkopen aan de consument van produkten en diensten tot stand gebracht door een verkoper :1° ten huize van de consument of van een andere consument...Art.87.Vallen niet onder de toepassing van deze afdeling :a) de verkopen bedoeld in artikel 86, § 1, 1°, met betrekking tot een produkt of een dienst waarvoor de consument het bezoek van de verkoper voorafgaandelijk en uitdrukkelijk gevraagd heeft, met de bedoeling te onderhandelen over de aankoop van dat produkt of van die dienst.Het door de consument gegeven akkoord met een door de verkoper telefonisch voorgesteld bezoekaanbod, vormt geen voorafgaand verzoek...Art.88.Onverminderd de gemeenrechtelijke voorschriften inzake het bewijs, moeten de verkopen aan de consument, bedoeld in deze afdeling, op straffe van nietigheid,het voorwerp uitmaken van een geschreven overeenkomst opgemaakt in zoveel exemplaren als er contracterende partijen met een onderscheiden belang zijn...het hierna volgend verzakingsbeding, in vet gedrukte letters en in een kader los van de tekst op de voorzijde van de eerste bladzijde :’Binnen zeven werkdagen, te rekenen van de dag die volgt op die van de ondertekening van dit contract, heeft de consument het recht om zonder kosten van zijn aankoop af te zien, op voorwaarde dat hij de verkoper hiervan bij een ter post aangetekende brief op de hoogte brengt. Elk beding waarbij de consument aan dit recht zou verzaken, is nietig. Wat betreft het in acht nemen van de termijn, is het voldoende dat de kennisgeving verstuurd wordt vóór het verstrijken van deze termijn.’.Deze laatste vermelding is voorgeschreven op straffe van nietigheid van de overeenkomst.Art.89.De verkopen van produkten of diensten, bedoeld in artikel 86 zijn slechts gesloten na een termijn van zeven werkdagen te rekenen vanaf de dag die volgt op die van de ondertekening van het contract bedoeld in artikel 88.Tijdens deze bedenktermijn heeft de consument het recht aan de verkoper, bij een ter post aangetekende brief, mee te delen dat hij van de aankoop afziet.Geen enkele levering van een dienst mag gebeuren vooraleer de bedenktermijn bedoeld in dit artikel is verstreken.Met uitzondering van de verkopen bedoeld in artikel 86, § 1, 3°, mag onder geen enkel voorwendsel een voorschot of betaling, in welke vorm ook, van de consument worden geëist noch aanvaard, vooraleer de in dit artikel bedoelde bedenktermijn is verstreken.”(Handelspraktijkenwet 14 juli 1991).

Ga volledigheidshalve naar (Belgische wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in http://just.fgov.be .Klik voor WetBOEKEN in de balk achter ’Juridische aard’ op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts.

Terug naar “Consumenten Koop”