Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Indien u hiernaar op zoek bent, raadpleeg Jureca De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
HLS
Topic Starter
Berichten: 5
Juridisch actief: Nee

Aanmaning factuur

#1 , 11 maand 1 week geleden (04 jan 2018 11:18)

Ik krijg een aanmaning opgestuurd van twee facturen die reeds meer 500 dagen vervallen zouden zijn. Geen van beiden facturen heb ik ooit ontvangen. Ik heb hier heel precies in.
De aanmaning en de facturen zijn van de hogeschool en de beschrijving van het factuur is 'materiaal'. Er is geen gedetailleerde beschrijving van de kosten die mij worden aangerekend en zoals eerder vermeld, heb ik nooit de originele facturen ontvangen.

Kan een instelling 500 dagen na datum nog een betaling eisen wanneer er nooit een factuur ontvangen is?

Ik zal de instelling contacteren voor een gedetailleerde beschrijving van de openstaande én reeds betaalde bedragen (ik wil ook niet dubbel aangerekend worden).

Iemand ervaring hiermee?

Franciscus
Berichten: 31936

#2 , 11 maand 1 week geleden (04 jan 2018 11:30)

Dat kan nu inderdaad vragen.
Een factuur dient gedetailleerd te zijn of te verwijzen naar een gedetailleerde leveringsbon.

Blaatpraat
Berichten: 2528

#3 , 11 maand 1 week geleden (04 jan 2018 22:24)

Men heeft tot 10 jaar tijd om een betaling op te eisen. 500 dagen is dus niets in deze. Hoe komt u trouwens aan dat getal?

Als u beweert dat u de originele factuur nooit ontvangen hebt (wat inderdaad zeer goed kan), dan mogen ze geen administratieve kost aanrekenen, noch nalatigheidsinteresten. Geen idee of dat hier van toepassing is.

Vraag inderdaad meer informatie.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Consumenten Koop”