Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Indien u hiernaar op zoek bent, raadpleeg Jureca De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Dawg
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Ongevraagde optie

#1 , 1 jaar 1 dag geleden (11 dec 2017 14:01)

Ik heb recent een vloer laten plaatsen. In de winkel werd al gevraagd of we een geluidsdempende ondervloer wilden. We hebben gezegd dat dit niet nodig was. Vervolgens kreeg ik een offerte toegestuurd waarop de optie geluidsdempende ondervloer opnieuw vermeld stond als optie. Ik heb per mail laten weten dat deze optie niet nodig was voor ons. Vervolgens werd mij gevraagd de offerte af te drukken en ondertekend door te sturen. Omdat de geluidsdempende ondervloer vermeld stond als optie, er een meerprijs bij vermeld was die niet in het totaal meegerekend was, en ik duidelijk had laten weten deze optie niet te willen, dacht ik dat het zo wel in orde zou zijn. Bij het plaatsen van de vloer is hier niks van gezegd, maar op de factuur achteraf wordt de optie mij plots toch aangerekend.

Blijkbaar is er toch een geluidsdempende ondervloer geplaatst (hoewel ik daar niet 100% zeker van ben, de persoon die de vloer geplaatst heeft is een zelfstandige in onderaanneming, niet de persoon die de factuur opstelde). Wat ik over het hoofd gezien had, was dat er bij de optie op de ondertekende offerte in het klein "schrappen indien niet van toepassing" stond. Dit heb ik niet gedaan.

Na dit aan te kaarten stelden ze wel voor om 50% korting te geven op de optie.

Is dit iets waar ik iets aan kan doen, of is het een geval van 'ondertekend dus geen voet om op te staan', en pak ik die 50% best dankbaar aan?

TomVDJ
Berichten: 10511
Juridisch actief: Nee

#2 , 11 maand 4 weken geleden (14 dec 2017 14:08)

Dawg schreef:Is dit iets waar ik iets aan kan doen, of is het een geval van 'ondertekend dus geen voet om op te staan', en pak ik die 50% best dankbaar aan?
Ik vrees van wel. U staat vrij zwak. U zou al ergens op papier (of mail) moeten staan hebben dat u die ondergrond niet wou (+ de bevestiging van de andere partij dat dit voor hen ook in orde is), om een kans te maken voor de rechtbank. Maar zelfs dan kan de aannemer zeggen: "Jamaar, de klant heeft zich bedacht en toch voor die optie gegaan: kijk maar, ze hebben deze bestelbon ondertekend waar die optie ook op stond en mee in verrekend was!".

Ik vind een korting van 50% best een mooie geste. Geen idee over hoeveel geld het hier uiteindelijk gaat? Als het over een paar honderd euro gaat, is het de moeite niet om te procederen. Gaat het over duizenden euro's, is het misschien wel al eens de moeite, maar je staat volgens mij vrij zwak...
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Consumenten Koop”