Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Indien u hiernaar op zoek bent, raadpleeg Jureca De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
bardi001
Topic Starter
Berichten: 4

Nieuwe meubels en eetplaats gekocht

#1 , 1 jaar 1 maand geleden (11 nov 2017 14:31)

Beste,

In maart dit jaar hebben ik nieuwe meubelen gekocht bij een bekende meubelzaak in de duurdere prijsklasse. In juni zijn de meubels geleverd, ik kon niet bij de levering aanwezig zijn.
De meubelen zijn opgezet geleverd, echter beneden alle afwerkingsnormen. Gaande van deuren die krom staan, tot krassen in de deuren, glazen handvat beschadigd, led strips die niet werken.

Dit kort na de levering allemaal overgemaakt, en ze gingen de benodigde stukken bestellen. 4 maanden later eindelijk bericht dat alles binnen was. Toen ze kwamen was ik dit keer wel aanwezig. Echter hadden ze terug de juiste stukken niet mee. Led strips te kort, stukken die niet vervangen dienen te worden hadden ze bij, bevestigingsmaterialen niet mee...

Dan ben ik naar de meubelzaak geweest omdat er niet gereageerd werd op de mails die ik stuurde, noch reactie van hun kant. Ze gaven toe dat de situatie niet juist zit en dat ze dit ook zo vlug mogelijk willen oplossen, ze vroegen nog 1 kans.

Vorige week bericht gekregen dat ze terug de benodigde stukken gaan bestellen, maar geen termijn hebben wanneer ze kunnen leveren daar ze afhankelijk zijn van een leverancier uit Portugal. Op de vraag wat ze dan concreet gingen doen kwam er uiteraard geen reactie..

Nu heb ik het zo stilaan gehad. Wat kan ik wettelijk doen? In gebreke stellen met uiterste datum of zijn er andere mogelijkheden, compensatie eisen? Ik hoor het graag..

De meubelen dienden volledig betaald te worden voor aflevering, anders gingen ze niet komen.

Alvast bedankt

LeenW
Berichten: 7630

#2 , 1 jaar 1 maand geleden (11 nov 2017 14:42)

Een aangetekende ingebrekestelling is zeker mogelijk, vraag tot compensatie ook. Natuurlijk hebt u weinig drukkingsmiddelen als er al volledig betaald is. Een voorschot van 100% zou ik persoonlijk nooit betalen.

mava105
Berichten: 16214
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#3 , 1 jaar 1 maand geleden (11 nov 2017 15:23)

LeenW schreef:EEen voorschot van 100% zou ik persoonlijk nooit betalen.

Maar soms kan je niet anders, of de levering blijft op de vrachtwagen staan, en vertrekt terug zonder te lossen.
Een GOEDE meubelzaak in duurdere klasse doet zoiets niet. Betaal volgende maal met een bankcheque, die maar geldig is na 2 of 3 werkdagen. Dan kan je bij problemen nog altijd de uitbetaling (deels) blokkeren

Reclame

bardi001
Topic Starter
Berichten: 4

#4 , 1 jaar 1 maand geleden (11 nov 2017 16:26)

Ik ben echt op zoek naar oplossingen of mogelijkheden die ik nu nog kan aanwenden om heel de situatie toch nog in orde te krijgen. Het was idd zo dat de meubelen in kwestie niet gingen gelost worden indien we niet betaald hadden. En we moesten via overschrijving betalen. Daar ik niet aanwezig was tijdens de levering heb ik via de bankapp m'n bewijs van betaling moeten delen op de gsm van de persoon die toen bij ons thuis was, terwijl ze het ook zelf konden controleren.

Mava, dit dachten wij dus ook. Daarom hebben we echt in een grote bekende meubelzaak gekocht, maar niets is minder waar. Het service team die 4 maanden na levering gekomen was doet niet anders dan zulke werken van herstellingen en dergelijke. Zij gaven zelf aan dat de meubelen slecht gemonteerd waren. Zij hebben dit al opgeschreven, en daar heb ik kopie van genomen.

basejumper
Berichten: 2873
Locatie: Diest

#5 , 1 jaar 1 maand geleden (11 nov 2017 19:55)

@Mava

Eeen bankcheque die pas geldig is binnen 2 of 3 dagen bestaat niet. Een bankcheque is per definitie geldig als hij uitgeschreven is. Gesteld dat de datum die er op staat in de toekomst ligt (en waarbij de bankbediende in kwestie dus de regels incorrect toepast) wordt dit als ongeldig beschouwd. In praktijk kan die cheque stante pede geïnd worden. Een bankcheque 'gedeeltelijk ' blokkeren kan evenmin.
Uit zelfbeheersing groeit de Kracht.
Zelfkennis brengt ons tot Wijsheid.
Zelfvervolmaking leidt ons tot Schoonheid.

denlowie
Berichten: 11388
Juridisch actief: Nee

#6 , 1 jaar 1 maand geleden (11 nov 2017 20:42)

In 1962 in de les algemene kennis hebben we zeer veel geleerd over cheques, en toen zei men dat een cheque uitbetaalbaar was vanaf het ogenblik dat hij uitgeschreven word, en dat die datum van geen tel is !

Ben ik fout verbeter me !
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

sloeberken
Berichten: 10301
Locatie: Erpe Mere

#7 , 1 jaar 1 maand geleden (11 nov 2017 21:31)

denlowie schreef:In 1962 in de les algemene kennis hebben we zeer veel geleerd over cheques, en toen zei men dat een cheque uitbetaalbaar was vanaf het ogenblik dat hij uitgeschreven word, en dat die datum van geen tel is !

Ben ik fout verbeter me !

Klopt.
Kennis is nog geen wijsheid, dit komt door de jaren.

bardi001
Topic Starter
Berichten: 4

#8 , 10 maand 2 dagen geleden (09 feb 2018 21:07)

Ondertussen vandaag bericht gekregen dat al de benodigde stukken opnieuw zouden toegekomen zijn en dat ze volgende week zouden komen. Ik hou jullie op de hoogte hoe het afloopt...

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Consumenten Koop”