Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
ranakim
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

1 product 2 prijzen

#1 , 11 maand 3 weken geleden (26 okt 2017 20:12)

heb recent iets raars gevonden waarover ik een vraag heb hier ?

ben lid en aangemeld bij een veilinghuis waar men dingen per bod verkoopt en heb nu voor een motor een bod staan waar ik nu het hoogste bod heb en toen ik een beetje op autoscout en andere sites aan het rondsurfen was kwam ik daar de exact zelfde motor tegen met zelfs exact zelfde fotos alleen staat ie daar exact 107 euro duurder !

kan/mag dit wel ?

naam van het veilinghuis en informatie zijn duidelijk zichtbaar ook !

TomVDJ
Berichten: 10241
Juridisch actief: Nee

#2 , 11 maand 1 week geleden (09 nov 2017 16:15)

Hangt er allemaal van af:
1. Is er een VERKOOPverplichting bij meer dan één van die sites?
2. Is er ook op meer dan één van die sites op de moto geboden?

Ikzelf biedt af en toe ook iets te koop aan op verschillende platformen tegelijk: eBay, 2dehands en een gespecialiseerd forum. Enkel bij eBay heb je een verkoopverplichting als er na de veling een hoogste bieder is (en je hebt geen "reserve" ingesteld). Dus wat er kan gebeuren is:

1. Er wordt geboden op eBay. Op dat moment stop ik de aanbieding op 2dehands en het forum.
2. Er wordt mij een bod gedaan via 2dehands of het forum. Ik bekijk of het bod interessant is. Indien wel, haal ik de veiling op eBay offline en verkoop via één van de andere platforms.

Niks mis mee. Als de moto echter op twee plaatsten te koop staat waar er een verkoopverplichting is bij een bod, en er wordt op beide plaatsen geboden, zal de verkoper een probleem hebben, want zal hij bij één van de twee kopers zijn belofte niet kunnen houden. Pas op dat moment heeft de verkoper mogelijk een probleem, niet eerder. Het kan ook zijn dat hij gewoon twee exact identieke motors verkoopt (in theorie, ik besef ook wel dat dit in praktijk hier niet het geval zal zijn ;-) ).
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Consumenten Koop”