Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
jef007
Berichten: 1116

Re: Problemen garantie

#16 , 1 jaar 2 maand geleden (09 aug 2017 17:42)

wat gaat de fiscus over VDB zeggen als zij factureren aan bedrijven die niet (meer) bestaan?
dat komt toch uit bij indienen van de klantenlisting, of niet?

denlowie
Berichten: 10996
Juridisch actief: Nee

#17 , 1 jaar 2 maand geleden (09 aug 2017 19:51)

Normaal komt dit niet uit bij de klanten listing !
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Bart Vissers
Berichten: 1567
Juridisch actief: Nee

#18 , 1 jaar 2 maand geleden (09 aug 2017 20:08)

En indien aan bedrijf verkocht, dan geldt nog steeds de plicht tot vrijwaring tegen verborgen gebreken (art. 1641 e.v. BW). Probleem is dan dat de bewijslast in jouw schoot belandt (maar dat is ook het geval bij consumentenkoop, 6 maanden na levering).
Je moet dan bewijzen dat het toestel behept was met een verborgen gebrek dat in de kiem aanwezig was bij levering. Dat kan je door de band niet zelf aantonen, en een gerechtelijke expertise is niet goedkoop (hoewel ten laste van de verliezende partij).

De site van de verkoper (die niet nader genoemd mag worden maar nog wel vermeld is in post #3) stelt dat je een duplicaat van je factuur kan opvragen via een email.

Het is wel een goedkope truuk van gsm-fabricanten om het op vochtschade te stoten. Zelfs al meegemaakt dat men geen foto's had én bestekkosten vroeg om het toestel terug te krijgen. Was bij een andere grote keten.
Ik heb absoluut geen probleem met foute antwoorden. Ik maak ze ook. Dat is een leerproces.
Wat me wel stoort zijn zij die eigenlijk wel beseffen dat ze fout zaten, maar stijfkoppig volhouden zonder een juridische onderbouw te geven.

Reclame

TomVDJ
Berichten: 10241
Juridisch actief: Nee

#19 , 1 jaar 2 maand geleden (10 aug 2017 09:18)

Bart Vissers schreef:De site van de verkoper (die niet nader genoemd mag worden maar nog wel vermeld is in post #3) stelt dat je een duplicaat van je factuur kan opvragen via een email.
Ik denk dat dit misschien een goed idee is voor de TS. Dan is er meteen duidelijkheid over wat er nu al dan niet op de factuur staat.
Bart Vissers schreef:Het is wel een goedkope truuk van gsm-fabricanten om het op vochtschade te stoten. Zelfs al meegemaakt dat men geen foto's had én bestekkosten vroeg om het toestel terug te krijgen. Was bij een andere grote keten.
Waterschade is inderdaad de meest gebruikte truuk om onder de garantiewetgeving uit te komen. Maar zoals je al zei: als het over een particulier gaat, moet het bedrijf de eerste 6 maand wel BEWIJZEN leveren van die waterschade.
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

datech2
Topic Starter
Berichten: 6
Juridisch actief: Nee

#20 , 1 jaar 1 week geleden (09 okt 2017 16:53)

Uiteindelijk in contact gekomen met de juridische dienst, deze zeiden ook eerst dat ze niets konden doen. Na hen nogmaals alle bewijzen door te sturen dat iets niet klopte en dat het zeker niet op naam van een factuur kon staan , werden we plots gebeld en werd via telefoon overeen gekomen dat we al ons geld terug kregen in een waardebon.
Uiteindelijk heeft de aanhouder gewonnen.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Consumenten Koop”