Pagina 1 van 1
bestellingen op internet
Geplaatst: 03 mei 2012 13:27
door myrthe
IK heb via internet een bestelling gedaan voor afslankcapsules. Maar deze bestelling ging zo snel, dat ik het te laat door had dat ik al besteld had. Ik heb dan direct een mail gestuurd dat ik de bestelling wil annuleren. Maar geen reactie,... Kunnen ze me iets aanrekenen ofzo? ik heb gebeld naar het opgegeven nuummer maar dit bestaat niet. dus nu vrees ik een beetje dat ik iets dom gedaan heb. Maar ik heb enkel mijn naam en adres gegeven geen rekeningnummer!!! Kan dit nog nare gevolgen hebben dan, Of niet?
Kan iemand mij helpen met deze vraag
Zit er echt mee in

Re: bestellingen op internet
Geplaatst: 03 mei 2012 14:27
door Turaki
Na ontvangst heeft u 7 dagen om het product terug te sturen (op uw kosten wel), zonder extra kosten en met volledige terugbetaling.
Re: bestellingen op internet
Geplaatst: 03 mei 2012 16:52
door myrthe
ja, op de site staat dat ik het pakketje kan afhalen bij hen, wat moet ik dan doen?
grts natacha
Re: bestellingen op internet
Geplaatst: 03 mei 2012 17:14
door Turaki
Hoever moet u gaan om het af te halen? Indien doenbaar, gaat u gewoon naar daar, neem het pakketje in ontvangst, en geef het meteen terug af, volgens de wettelijke bepaling betreffende verkoop op afstand.
Re: bestellingen op internet
Geplaatst: 04 mei 2012 12:36
door Lanox
Uiteraard bewijs vragen van ontvangst en indien ze niet terug willen ontvangen een bewijs vragen van de weigering.
Re: bestellingen op internet
Geplaatst: 05 mei 2012 10:46
door j.demoor
“Art.47.§ 1. Bij elke overeenkomst op afstand beschikt de consument over een termijn van ten minste 14 kalenderdagen waarbinnen hij de overeenkomst kan herroepen. Hij kan dit recht uitoefenen zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief. Onverminderd de bepalingen van artikel 48, § 2, tweede streepje, kunnen aan de consument, voor de uitoefening van zijn herroepingsrecht, slechts de rechtstreekse kosten voor het terugzenden van de goederen aangerekend worden. Voor de uitoefening van dit recht gaat de termijn in :- voor de goederen, te rekenen van de dag na de levering aan de consument, wanneer aan de informatieverplichtingen bedoeld in artikel 46, § 1, voldaan is...Wat de naleving van de herroepingstermijnen betreft, wordt de kennisgeving als tijdig aangemerkt indien zij schriftelijk of op een voor de ontvanger beschikbare en toegankelijke duurzame drager is verzonden vóór het verstrijken van de termijn. § 2. Wanneer de onderneming niet heeft voldaan aan de verplichtingen bepaald in artikel 46, § 1, is de herroepingstermijn drie maanden. Deze termijn gaat in :- voor de goederen, te rekenen van de dag van levering aan de consument...Indien binnen deze termijn van drie maanden de inlichtingen bedoeld in artikel 46, § 1, verstrekt zijn, begint de termijn bedoeld in § 1 te lopen de dag na de ontvangst van de inlichtingen...”(6 APRIL 2010. - Wet betreffende marktpraktijken en consumentenbescherming).