Proximus bleek geen ontvangst te hebben op mijn werk. Dat ligt pal in Leuven, niet in de middle of nowhere. Mobistar en Base hebben wel goed ontvangst dus het ligt niet aan de betonnen structuur van het gebouw of zo. Telefonisch gaf Proximus toe dat daar lokaal een probleem was wegens een of andere antenne op gasthuisberg.
Gezien ik geen gsm koop om enkel thuis te kunnen bellen wou ik mijn abonnement niet meer. Jammer genoeg ontdekte ik door de verlofperiode de niet-ontvangst na de 7 dagen bedenktijd om het contract op te zeggen. Proximus stond kosteloze annulatie niet toe.
Geen haar op mijn hoofd dat er echter aan dacht 150 euro opzeg te betalen voor een firma die geen diensten levert.
Eerst de klassieke zever met incasso-gedreig, maar nu heb ik een dagvaarding voor de vrederechter.
Ik vrees echter dat die de argumentatie van geen ontvangst niet gaat willen volgen? Heeft iemand daar ervaring mee?
Mijn 2de aanvalswapen is het feit dat ik niet aangetekend opgezegd heb. Ik heb telefonisch laten weten dat het contract mocht stopgezet worden. De algemene voorwaarden stipuleren dat enkel via aangetekend schrijven kan opgezegd worden. Is het een goed idee om bij het proces aan proximus te vragen 'waar is mijn aangetekende opzeg?'. Zij kunnen dat natuurlijk niet voorleggen, waarna ik tegen de rechter uitleg dat ik uiteraard een factuur van 150 euro opzegkosten niet betaald heb gezien ik niet opgezegd heb.
Wat gaat de rechter dan beslissen?