annulering aankoop nieuwe wagen

wesleyenan
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

annulering aankoop nieuwe wagen

#1 , 06 aug 2019 21:48

Goedenavond

Wij hebben een nieuwe wagen besteld op 27 maart 2019, met levertermijn 3 maanden. Deze is reeds met meer dan 26% overschreden, waarvan wij geen aangetekend schrijven ontvangen hebben. Op onze beurt hebben wij wel een ingebrekestelling aangetekend verstuurd waarin wij uitdrukkelijk aangaven nog niet van plan te zijn de aankoop te annuleren. Nu een week later, hebben wij ook hier geen reactie op ontvangen, niet per post, niet per mail alsook niet per telefoon.

Nu hebben wij een aangetekend schrijven gestuurd (06/08/2019) naar de garage waarin wij toch vragen voor de aankoop te annuleren... Is dit volledig juridisch correct, of heeft de verkoper nu toch nog het recht om ons een schadevergoeding te vragen?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
meeboo
Berichten: 1422

#2 , 07 aug 2019 09:00

als er in de verkoopsvoorwaarden staat dat de koop ontbonden kan worden indien de levertijd met 25% wordt overschreden kan dat en kan de verkoper u in principe geen schadevergoeding vragen

Reclame

Terug naar “Consumenten Koop”