Aannemer komt afspraken niet na

Franciscus
Berichten: 33820

Re: Aannemer komt afspraken niet na

#46 , 20 jul 2019 20:22

Dochter heeft ook zo'n zaak lopen. Zijn met een tiental slachtoffers samengegaan met een advocaat. Bleek dat onder diverse namen al meerdere falingen altijd met dezelfde personen tot in Duitsland en Roemenië toe. Adres is in Gent en werkte met een call centrum dat altijd met een 'uitvlucht' kwam.
Team ecofin van federale politie is wel met die zaak bezig maar uiteraard gaan ze geen € terugzien.
Maar zolang de firma niet in faling is en daarna de curator kan men nog altijd aanmaningen krijgen wegen niet betalen van facturen die men niet betaald heeft. Meestal zelf niet gekregen en uiteraard niet uitgevoerde werken.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Torenhoge juridische kosten vermijden? Kies dan voor de online juridische dienstverlening van Jureca. Je bespaart er tijd en geld dankzij telefonisch advies, automatische documenten en vele andere juridische diensten aan een vaste prijs. Gratis bijstand voor alle verkeersovertredingen en misdaden. Op zoek naar een advocaat? Ontvang vrijblijvend een offerte voor jouw juridische situatie – zowel ondernemers als particulieren. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
Pieterjan1984
Topic Starter
Berichten: 119

#47 , 21 jul 2019 00:15

welja, inderdaad, daarom vrees ik ook dat we geen euro terugzien. Kan mezelf wel voor de kop schieten omdat ik die voorschotten heb betaald.

Vind het ook niet correct dat wij nu nog maanden in angst moeten leven omdat er een curator nog geld zou eisen.

Ben benieuwd naar de reactie op het laatste aangetekend schrijven...

Pieterjan1984
Topic Starter
Berichten: 119

#48 , 24 jul 2019 17:07

We zijn een paar dagen verder maar geen teken van leven van onze aannemer...geen reactie op mijn 2 emails nav hun email dat ze een diefstal gehad hebben, ook niet op onze prachtig geschreven aangetekende zending...

Wanneer is hun redelijke termijn om alsnog op dit aangetekend schrijven te reageren verlopen, en kunnen we dus een andere aannemer inschakelen om de trap af te werken? We zouden half augustus iemand een offerte laten maken, dan is het al snel oktober voor het af zal zijn (tegen dan is mijn vriendin 5 maanden zwanger...)

Reclame

Franciscus
Berichten: 33820

#49 , 24 jul 2019 19:12

Hebt u geen einddatum in uw AS gezet ...tegen die datum antwoorden of beginnen met werken.

Pieterjan1984
Topic Starter
Berichten: 119

#50 , 25 jul 2019 10:00

We hadden een startdatum gezet in het eerste AS en een einddatum, de startdatum heeft hij nipt gehaald, maar de einddatum niet. In het tweede AS hebben we opnieuw een startdatum en een einddatum gezet, hij heeft geen van beide gehaald (hij is gewoon niet begonnen).
Het derde en laatste AS was dus om het contract te ontbinden. Ik had hier wel enige reactie op verwacht, al was het maar een laatste poging om toch nog te beginnen, of om het te betwisten. Wat is zijn redelijke termijn om dit te betwisten? Ik wacht sowieso nog een paar maanden om een andere te laten starten.

denlowie
Berichten: 14995
Juridisch actief: Nee

#51 , 25 jul 2019 10:10

Waarom gaat je niet eens tot aan zijn huis, je heeft toch het adres, dan ga je misschien weten waar je aan toe bent .
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Pieterjan1984
Topic Starter
Berichten: 119

#52 , 25 jul 2019 12:40

Dat hebben de andere gedeputeerden ook geprobeerd, maar niet gelukt. Op zijn officieel adres, een grote building met meerdere kantoren in Turnhout, deed er niemand open. Toen ze bij het kantoor ernaast vroegen of ze iemand gezien hadden vertelden ze dat ze zelden iemand zien van *Bedrijf* en het al weken geleden was sinds er nog iemand was en het kantoor zo goed als leegstaat...is dus een leeg adres, louter voor de postbus.

AS worden trouwens nooit afgehaald, komen altijd terug, maar meer kunnen (en mogen) we niet doen gezien de privacy wetgeving...


Op vraag van TS topic gesloten JurecaBE moderator

Terug naar “Consumenten Koop”