Herroepingsrecht dringende onderhouds- of herstellingswerken

LeenW
Topic Starter
Berichten: 11613

Herroepingsrecht dringende onderhouds- of herstellingswerken

#1 , 23 nov 2022 10:12

Ik lees hier (https://blog.liantis.be/nl/zelfstandig- ... e-commerce) dat één van de uitzonderingen van het herroepingsrecht is:


Wanneer een overeenkomst wordt gesloten waarin de consument uitdrukkelijk om een bezoek vraagt voor dringende onderhoud- of herstelwerken, kan deze naderhand zich niet beroepen op zijn herroepingsrecht. Wel moet de herstelling uitgevoerd zijn binnen de herroepingsperiode van 14 dagen (bijvoorbeeld daags na de aanvraag van de dienst) én moet de consument uitdrukkelijk erkennen afstand te doen van zijn herroepingsrecht.


Hoe kan de consument een dringende herstelling die blijft aanslepen annuleren op basis van die 14 dagen? Op het moment dat deze verstreken zijn, is de termijn voor het herroepingsrecht in te roepen toch ook verstreken?

The Oscars
Berichten: 481
Juridisch actief: Nee

#2 , 27 nov 2022 13:09

Men kan nog steeds ontbinden middels het toepasselijk nationaalrecht wanneer de termijn voor de dienstverlening niet wordt nageleefd.
Doodgaan. Er is geen licht meer. Als iemand sterft, verdwijnt de glans uit zijn ogen. Hoe kan het licht, dat zo helder scheen, nu zijn gedoofd.

Reclame

Terug naar “Consumenten Koop”