Voorschot puppy terugeisen

Xannytje
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Voorschot puppy terugeisen

#1 , 08 okt 2021 17:33

Drie jaar geleden hadden we een voorschot gegeven voor een puppy, met de afspraak dat als er er een nest was en we nog niet klaar waren voor een puppy dat we konden wachten tot een volgend nest. Door onze bouw hebben we een aantal keren gevraagd om ons door te schuiven op de lijst voor een volgend nest. Een tijdje geleden zijn we te weten gekomen dat haar dekreu drager is van het gen dat elleboogdysplasie veroorzaakt. Dit had ze ons tijdens het intakegesprek niet vermeld.
Wetende dat de kans groter werd dat onze eventuele pup dus elleboogproblemen kon hebben, hadden wij besloten om geen pup meer te nemen bij de kweekster en haar hierover ingelicht en gevraagd om het voorschot terug te krijgen. Dit weigert ze terug te geven en we moesten maar zelf op haar site zien dat haar dekreu drager is van dat gen. Haar site is niet zo duidelijk, als je op ‘onze dekreu’ klikt krijg je een pagina met een tekst en foto van haar reu. Maar na haar antwoord en haar site opnieuw te bestuderen hebben we gemerkt je op ‘onze dekreu’ klikt dat er heel erg klein de naam dan de dekreu onder de menubalk verschijnt en als je daar op klikt krijg je dan effectief de gezondheidsgegevens van haar reu te zien. De gegevens zijn als leek ook moeilijk te begrijpen.
Is het voorschot weigeren terug te geven wettelijk of hebben we een mogelijkheid om het toch terug te eisen op een bepaalde manier?
Het is een bedrag van €200

Blaatpraat
Berichten: 3614

#2 , 08 okt 2021 17:59

U bent het die eenzijdig een verbintenis verbreekt.
De andere partij is gerechtigd om het voorschot te behouden. Anders zou een voorschot geen zin hebben (vanuit het standpunt van de verkoper).

eylis
Berichten: 8118

#3 , 08 okt 2021 18:02

Probeer nog eens te melden dat u uw voorschot voor de puppy terug wenst omdat de informatie mbt tot de elleboogdysplasie niet erg duidelijk en transparant vermeld is. Dat u nooit een aankoop zou overwogen hebben als dat van bij het eerste contact duidelijk zou geweest zijn. Bij weigering antwoordt u dat u de St Hubertusvereniging (of de vereniging die de stambomen van dit ras uitgeeft) op de hoogte zal brengen. Ik denk dat u uw geld wel zal terugkrijgen. Een goede kweker kweekt echt niet met dieren die drager zijn van bvb het dysplasiegen of een andere ernstige afwijking.

Reclame

Terug naar “Consumenten Koop”