Ik had de vraag al gesteld in een ander fora.
Ik heb een probleem gehad met mijn computer, 3 maand na aankoop ervan. Ik heb me beroept op artikel 1694 van BW om een kosteloos herstel te bedingen aangezien ik op geen enkele manier de computer schade heb aangedaan. Bij de hersteldienst van de verkoper zeiden ze dat dergelijke fout altijd aan gebruikersschade te wijten is. Zelfs zonder mijn naam of computernummer te checken wisten ze dat al. Verkoper zei dat hij hierdoor geen garantie kon geven. Via internet heb ik honderden personen gevonden die eenzelfde probleem hadden, kort na aanschaf van eenzelfde type computer.
Uiteindelijk is het tot een rechtzaak gekomen.
De tegenpartij stelt nu voor om een deskundige aan te stellen. Ik stel me hier echter vragen bij aangezien indien ik dit zou verliezen, me al een nieuwe computer kan aanschaffen. Daarom vraag ik me ook af naar de objectiviteit van de deskundige. Ik ben 100% zeker zelf geen schade aan de computer te hebben aangebracht, wat niet betekent dat er geen schade kon zijn, ontstaan voor mijn aanschaf van de computer of nadat ik deze binnengebracht heb. De verkoper betrouw ik ook niet en deze heeft de computer ondertussen al 6 maand in zijn bezit. Gezien hij reeds mijn baas van het werk gecontacteerd had om me onder druk te zetten (nog steeds geen idee wat die man bezielde aangezien het om een privécomputer ging) kan hij gerust ook schade aan de computer berokkend hebben nadat deze terug kwam van de hersteldienst, enkel en alleen om zijn gelijk te halen.
Ik zit nu eigenlijk in een situatie met de rug tegen de muur, opgeven betekent verlies computer + reeds gedane gerechtskosten te betalen. Verder doen betekent indien verlies een extra 1000 euro voor een deskundige.
Ik zou dan denken dat de deskundige moet kunnen aantonen dat de computer kapot is gemaakt door mijn toedoen en dus in de periode tussen aankoop en het inbrengen bij de verkoper om naar de hersteldienst te brengen? Dit lijkt me gezien de tijd die reeds verstreken is onmogelijk?
Wat is jullie mening hier?