Nieuwe functie eenzijdig door werkgever

ladybug
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Nieuwe functie eenzijdig door werkgever

#1 , 9 maand 3 weken geleden (29 okt 2018 10:11)

Hallo,

Ik heb dringend advies nodig.
Ik werk iets meer dan anderhalf jaar in een bedrijf, aangenomen door een externe management groep.
Mijn functie is assistant manager.

Enkele weken geleden werd de samenwerking tussen mijn werkgever en de management groep beëindigd.
Mondeling werd mij echter een bedrijfswagen beloofd door het management, als beloning voor reeds geleverde prestaties. Kan ik daar nog aanspraak op maken? Ik heb wel enkele mails en sms-en die aantonen dat ze daarmee bezig waren, maar nergens zwart op wit staat dat ik die ook effectief zou krijgen.

Daarnaast wil de werkgever nu eenzijdig mijn functie wijzigen naar receptiemedewerker.
Enerzijds beschouw ik dit als een downgrade naar werk dat ik niet wil uitvoeren, omdat het wat mij betreft onder mijn niveau en capaciteiten ligt. Daarnaast weet ik ook dat ik mij zal vervelen in dergelijke functie omdat er onvoldoende uitdaging en variatie geboden wordt.
Anderzijds verwacht hij een combinatie met een andere functie, waar ik dan weer onvoldoende tijd voor krijg om goed te kunnen presteren.
Kan hij mij zomaar verplichten in te stappen in dit nieuwe verhaal zonder enig overleg met mij over wat mijn eigen verwachtingen zijn? Sowieso wil ik een nieuwe arbeidsovereenkomst met mijn nieuwe functiebeschrijving en wil ik slechts 1 van beide jobs doen, geen combinatie.

Daarnaast werd mijn functie ook besproken (en beslist over de nieuwe inhoud van mijn job) met een "collega" die in rang absoluut niet boven mij staat en eigenlijk zelfs niets afweet van mijn capaciteiten. Deze persoon heeft eigenlijk ook helemaal niks te maken met de afdeling waarin ik werk.
Mijn functie werd tevens besproken met personen die helemaal niks te maken hebben met het bedrijf waar ik voor werk.
Kan dit zomaar? Ik vind dit een beetje een schending van mijn privacy.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.