Maximum vakantiedagen op te nemen in zomer

Floriscosijn
Topic Starter
Berichten: 4
Juridisch actief: Nee

Maximum vakantiedagen op te nemen in zomer

#1 , 11 maand 1 dag geleden (20 sep 2018 11:20)

Beste, mijn vriendin werkt sinds iets langer als een jaar vast als bediende voor een schoonheidsinstituut/nagelstudio. Haar werkgever heeft haar deze week te horen gegeven dat ze maximum 1week vakantie mag nemen in juli & augustus. Ze mag dus over heel deze periode maar een week vakantie nemen. Wij gaan in die periode altijd op een langere vakantie. En nemen nog los ergens 1 of 2 dagjes.

Mag de werkgever dit wettelijk eisen? Of is er een wettelijke min dat de werkgever moet geven. Ik had ergens vernomen dat de werkever 2 weken moet waarborgen tijdens deze periode.

Mvg,

Cosijn Floris

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
denlowie
Berichten: 14082
Juridisch actief: Nee

#2 , 11 maand 1 dag geleden (20 sep 2018 11:39)

Elke werknemer moet normaal 2 weken na elkaar krijgen tussen 1/05 en 31/10 , maar als de noodwendigheden voordoen is men niet verplicht je deze te geven in juli, en daar wringt het schoentje bij jullie, je wil in Juli als dit voor de zaak niet kan moet men je dit niet toestaan, er zijn veel sectoren waar dit niet toegestaan word om in juli vakantie te nemen .
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Reclame

Terug naar “Andere”