Pagina 1 van 1

werkgegevens doorgegeven van een wrknemer via FCB

Geplaatst: 22 okt 2014 11:43
door Sarah12345
Hoi

Hier zit ik nu.
Ik word op werk gestalkt door een medewerker al ongeveer 1jaar en half. Met stalken bedoel ik passief stalken,deze persoon blijft vanuit de schaduwen naar mij kijken zegmaar,opletten wat ik op werk doet, uitpluizen met wie ik omga, navragen waar ik woon, wat ik doe ,hoe ik mijn tijd spendeer, dus nooit via een fysieke confrontatie. er is wel een lopende klacht sinds vorig jaar omdat deze persoon mijn nummer op een erotische website had gepost na een "discussie" op werk.

Wij werken in een ICT bedrijf waar wij dus veel losse toestellen hebben zoals tablets ect voor het ondersteunen ervan naar klanten toe.

Recent maakte ik gebruik van een tablet om op facebook in te loggen, als je 'face' indrukt komen de meest gebruikte urls verbonden aan facebook naar boven. Ik klikte toevallig op een en belandde op facebook bericht van mijn stalker en een vriendin (waarmee ik ook ruzie in het verleden heb gehad, waarvan ik weet dat ze niet 100% ok in haar hoofd zit)

Daarin werden mijn HRweb accounts gegeven doorgegeven, waarmee je kan inloggen mijn werkuren nakijken,mijn verlofdagen,mijn ziektes, mijn aanvragen,.. alles omtrent personeel zeg maar.
Wat kan ik eraan?
Ik zou niet weten waarom deze mensen moeten weten tot hoe laat ik werk of wat de bedoeling is ,ik heb ervan schermafdrukken genomen.

De privacy beleid in belgie zegt dat je geen recht heb om iemand anders gegevens of berichten te lezen en gebruiken tegen hun. Maar er wordt wel een soort van identiteitsfraude gepleegd op dit niveau? dit is een paradox

ik quote: "Nood breekt wet" is een algemeen bekend rechtsbeginsel. Het recht op privacy is niet absoluut. In bijzondere situaties zal het moeten wijken. Zo zal een werknemer zich niet op zijn privacy kunnen beroepen om te verhinderen dat zijn/haar frauduleus gedrag aan het licht komt.


http://blogs.tijd.be/cif/2012/02/hoe-priv" onclick="window.open(this.href);return false;é-zijn-mails-facebookposts-chatsessies-.html

Re: werkgegevens doorgegeven van een wrknemer via FCB

Geplaatst: 23 okt 2014 07:34
door JPV
Ik zou zeggen: geef die tablet aan je werkgever en laat hem bepalen of hij actie wil nemen of niet.

Re: werkgegevens doorgegeven van een wrknemer via FCB

Geplaatst: 24 okt 2014 11:16
door j.demoor
“Art.314bis.§ 1. Met gevangenisstraf van zes maanden tot één jaar en met geldboete van tweehonderd [euro] tot tienduizend euro of met een van die straffen alleen wordt gestraft hij die :1° ofwel, opzettelijk, met behulp van enig toestel privé-communicatie of -telecommunicatie, waaraan hij niet deelneemt, tijdens de overbrenging ervan, afluistert of doet afluisteren, er kennis van neemt of doet van nemen, opneemt of doet opnemen, zonder de toestemming van alle deelnemers aan die communicatie of telecommunicatie...Art.550bis.§ 1. Hij die, terwijl hij weet dat hij daar toe niet gerechtigd is, zich toegang verschaft tot een informaticasysteem of zich daarin handhaaft, wordt gestraft met gevangenisstraf van drie maanden tot een jaar en met geldboete van zesentwintig euro tot vijfentwintig duizend euro of met een van die straffen alleen...§ 3. Hij die zich in een van de gevallen bedoeld in de §§ 1 en 2 bevindt en :1° hetzij de gegevens die worden opgeslagen, verwerkt of overgedragen door middel van het informaticasysteem op enige manier overneemt...§ 7 Hij die, terwijl hij weet dat gegevens bekomen zijn door het plegen van een van de misdrijven bedoeld in §§ 1 tot 3, deze gegevens onder zich houdt, aan een andere persoon onthult of verspreidt, of er enig gebruik van maakt, wordt gestraft met gevangenisstraf van zes maanden tot drie jaar en met geldboete van zesentwintig euro tot honderdduizend euro of met een van die straffen alleen...”(08 JUNI 1867. - Strafwetboek).

‘Daarin werden mijn HRweb accounts gegeven doorgegeven, waarmee je kan inloggen mijn werkuren nakijken,mijn verlofdagen,mijn ziektes, mijn aanvragen,.. alles omtrent personeel zeg maar.’

U kan hiertegen strafklacht neerleggen bij de politie
of bij : http://www.belgium.be/nl/justitie/veili ... inaliteit/" onclick="window.open(this.href);return false;