Hallo,
Mijn job is, in een feestzaal gelegen naast een basisschool alles klaarmaken zodat de leerlingen en kleuters
van de school daar een warme maaltijd kunnen eten.
Ik begin om 10.00u. smorgends , dek de tafels, zet de borden, tassen en het andere benodigde eetmateriaal klaar in
de zaal en de thermossen/bekers voor de soep in te verdelen op de grote tafel in de keuken klaar volgens de lijst
van het aantal soepdrinkers. Al dit materiaal staat in een onverwarmde plaats.
Erna brengt de traiteur het eten in warmte houdende bakken en zet deze rechtstreeks in de zaal., Van de bakken met soep word er 1
in de keuken gezet , ik verdeel dan de soep volgens de lijst over de thermossen en zet die klaar zodat die door de leerlingen
die boterhammen eten in de klas kunnen worden opgehaald.
Dan moet ik in de zaal eerst de temperatuur nemen van de voeding, dan de soep in tassen gieten, eventueel eten klein snijden en op de
borden leggen, kleuters helpen om te eten e.d. Ondertussen zijn er ook al 2 collega's bijgekomen om te helpen bij na het eten afruimen, borstelen, afwassen met industrieel afwasmachine.
In de keuken hebben we amper verwarming, Eigenlijk is er daar geen , maar wanneer de temperatuur in de andere grote zaal onder de 17 graden komt springt daar de verwarming op en dan springt in de keuken ook de verwarming even mee op (verwarming grote zaal en keuken werken met elkaar). Dus als het heel koud is en we geen warmte van zon of zo binnenkrijgen is het in de keuken heel soms eens 17 graden , maar ook wel minder .
Volgens de zaalbeheerder mag de verwarming in die keuken niet hoger staan omdat daar voeding aanwezig is.
Dit terwijl wij dus zelf geen voedsel bereiden, het eten behalve 1 bak soep niet in de keuken komt, maar wel in de kleine zaal.
Doordat er bijna geen verwarming is loopt ook bij gebruik van het industrieel afwasmachine het water letterlijk van de muren, is het er super vochtig!
We probeerden om hiervoor de grote afzuigkap op te zetten , maar dat is zeker niet te doen, want het beetje warmte je in de keuken hebt trek je letterlijk naar buiten.
Dus het is héél koud om te werken in de keuken en supervochtig,
Hoeveel graden mag het er eigenlijk zijn? Wat kunnen we doen?
Alvast Bedankt.