Terugbetaling vakantiegeld?

Thomasso
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Terugbetaling vakantiegeld?

#1 , 7 maand 2 weken geleden (05 jul 2019 09:39)

Beste,
Sinds november 2017 stond ik tot vorige week op ziekenkas wegens sarcoidose en burnout.
Tot dan werkte ik voor T-interim bij een koeriersbedrijf.
Nu was ik o.a. voor een meditatie-retreat(heb problemen met ademhaling) in Azie wanneer ik vakantiegeld aankreeg. Ik vroeg het hier en daar na of het klopte en kreeg er niet direkt antwoord op.
Ithuisgekomen lagen er ook papieren van de CM voor in te geven hoeveel vakantiedagen je opnam(door dat vakantiegeld) om deze dagen dan geen ziektegeld op te nemen. Hier liet ik de argwaan vallen en dacht ik "het lijkt terecht, ik moet gewoon een deel van ziektegeld terugbetalen".
Het interimbureau liet evenwel verstaan "ik denk niet dat wij dat kunnen invullen want je hebt vorig jaar niet bij ons gewerkt".
Vorige week ging ik naar de vdab voor me terug in te schrijven en zeggen ze me "vreemd, je staat in de computer nog als werkend". Er is dus een fout gebeurd in de kruispuntbank waardoor mijn ontslag ergens niet is doorgekomen. Ik ben normaal voorzichtig met geld maar heb het niet breed en doordat ik hier en daar gerustgesteld werd (hulpkas zei " interim is altijd een jaar later"), is het grote bedrag grotendeels besteed.
Ik wou nu toch volledig uitsluitsel en heb nu heel concreet (dus niet enkel over het invullen van papieren CM) over het al dan niet correct zijn van de storting gebeld naar het interimbureau, en zij kunnen het niet zien zeggen ze. Ze gaan het nu intern bestuderen en nu moet ik wachten op hun uitsluitsel.
Ik hoop dat door zelf deze fout te blijven opmerken, ik op zijn minst een afbetalingsplan krijg? Volgens een vriend zou er misschien zelfs meer mogelijk zijn aangezien de fout bij het interimbureau zit.
Alleen, nu gaan zij allicht ook schuifelen en hun strategie bepalen?
Ik heb eigenlijk ook geen bewijzen, want mijn onderzoek ernaar was vooral mondeling! Heb nog wel een mailtje denk ik..
Wat kan ik doen en wat zijn mijn rechten?
Bedankt!
Thomas

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
denlowie
Berichten: 14965
Juridisch actief: Nee

#2 , 7 maand 2 weken geleden (05 jul 2019 10:46)

Was jij een bediende soms ?

Want bij arbeiders hebben deze problemen normaal niet, daar zij het vakantiegeld van de RJV krijgen, maar de bedienden krijgen dit elke week bij hun loon !!
Vandaar dat men een probleem kan hebben met je ziekenfonds

De fout zal niet bij de interim liggen !
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

father b
Berichten: 1051
Juridisch actief: Nee

#3 , 7 maand 2 weken geleden (05 jul 2019 11:25)

In welke periode waart gij in Azië. En was u toen op ziekenkas ?
Interim kantoor kan best gelijk hebben want interim is tijdelijk werk voor bepaalde periode. Gezien u bijna 2 jaar werk onbekwaam zijt, bent u volgens mij niet meer in dienst van de interim.
Ziekte uitkering en vakantie geld of vakantie dagen gaan niet samen. Dus het aantal betaalde vakantiedagen zult u in ziektevergoeding moeten terugbetalen.
Vakantiegeld voor welke periode ? 2018 ( werkperiode 2017 ) of 2019 ( werkperiode 2018 ). En vanwaar heeft u vakantiegeld gekregen ?

Te weinig concrete info om een deftige reactie te plaatsen.

Reclame

Terug naar “Andere”