RVA 'verliest' mijn dossier...

Boomseviking
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

RVA 'verliest' mijn dossier...

#1 , 15 jun 2019 19:15

Hello iedereen,

omdat ik als consultant tussen twee jobs zit in mijn branche heb ik een uitkering aangevraagd. Aanvraag per 6 mei ingediend door mijn uitkeringsinstelling (UI) en nu 6 weken later, een terugvordering en overgang van ACVLB naar ACV verder, C3 kaart ingevuld, alles netjes in orde.... Blijft mijn dossier op 'in behandeling' staan.
Belde dinsdag naar ACV om verhaal te halen, vrijdag krijg ik te horen dat RVA... Mijn dossier is kwijt geraakt.
Dus, ondergetekende mag een nieuw exemplaar vragen van zijn documenten en alles opnieuw doen. En ondertussen mag ik financieel op mijn honger zitten want... Sturen je door naar het OCMW. En raad eens, daar moet je wachten tot een commissie bijeen komt om te beslissen of en wanneer je een voorschot krijgt, weer wachten....

Ik heb met RVA al meerdere keren slecht gevaren, maar dit slaat werkelijk alles. Wat kan ik hier tegen doen want ik heb niet alleen inkomstenderving maar moet nu alle rekeningen op een hoop gooien omdat ik momenteel geen cent over heb om de grotere te betalen?

Ik heb reeds klacht bij RVA zelf ingediend maar of ze gaan reageren.... Wat kan ik nog doen?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
Mathieu Rutten

#2 , 15 jun 2019 19:22

Sorry, dat ik dit zo cru stel, maar ik betwijfel of het dossier is verloren geraakt bij de RVA. Ik denk eerder dat er iets is fout gelopen in de overdracht van dossiers tussen de UI's. Als de nood echt zo hoog is als je stelt, kan je een dringend voorschot krijgen bij het O.C.M.W. Echter als je nog over eigen middelen beschikt, moet je deze uiteraard eerst aanspreken. Laat ons niet uit het oog verliezen dat het O.C.M.W. niet altijd moet opdraaien voor stommiteiten van anderen.

Het lijkt me verder noodzakelijk dat je je situatie toch ietwat beter toelicht. Je hebt het immers over een terugvordering en overgang......

Reclame

Terug naar “Andere”