Pagina 1 van 1

Extra werknemer drukke dagen

Geplaatst: 04 jun 2019 17:43
door Nico143
Wij zijn uitbater van een carwashbedrijf en op drukke dagen hebben we er graag iemand bij ,ook zijn wij afhankelijk van het weer uiteraard.
Nu heb ik iemand die bij mij wil werken maar als ik hem een vast contract wil aanbieden is dit minimum 15u per week wat voor mij soms iets te veel of te weinig is.De werknemer heeft wel al reeds een vaste job waar hij in drie ploegen werkt dus kan hij soms voormiddag,soms namiddag enz bij mij bijspringen.
Een flexijob bestaat niet in onze sector naar ik hoor en dus als ik hem nodig heb in drukke periodes zou ik moeten werken met dagcontracten wat natuurlijk een hele papierberg is als je hem bv 15 keer vraagd op een maand en wat ook een meerkost is per contract bij het sociaal bureau.
Dus stelde het sociaal bureau mij een contract van 15u per week voor en als hij niet kon of mocht werken dat ik dit kon oplossen met 'toegestane afwezigheid' waar we uiteraard beiden mee akkoord waren dan.Nu zijn we twee maand verder en heeft de werknemer nog niet zoveel moeten werken (ongeveer 30u per maand) en krijg ik klachten van het sociaal bureau dat de werknemer teveel toegestane afwezigheid heeft genomen en dat ik hier problemen mee kan krijgen bij een controle enz.Wat is dan de oplossing (betaalbare oplossing) voor mij als ik hem nodig heb ?
Bedankt voor jullie reacties of voorstellen

Re: Extra werknemer drukke dagen

Geplaatst: 04 jun 2019 19:49
door denlowie
Met buitengewoon toegestaan verlof ga je zeker misserie krijgen .

De oplossing is via interim dit is voor u de beste oplossing.

Of deze man of vrouw laten zelfstandig worden in bij beroep, daar zijn zeer veel verschuivingen mogelijk.

Re: Extra werknemer drukke dagen

Geplaatst: 05 jun 2019 15:27
door Ghentian
Of deze man of vrouw laten zelfstandig worden in bij beroep, daar zijn zeer veel verschuivingen mogelijk.
Dan krijg je al snel schijnzelfstandigheid. In casu is er van enige zelfstandigheid geen sprake. Hij fungeert gewoon als werknemer.

Re: Extra werknemer drukke dagen

Geplaatst: 05 jun 2019 15:50
door denlowie
Dan dag contracten opstellen, veel werk natuurlijk !