Zelfstandige in bijberoep

Cuypie14
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Zelfstandige in bijberoep

#1 , 04 jun 2019 10:39

Ik ben ambtenaar in hoofdberoep en heb een aanbieding gekregen om enkele (max twee) dagen per week fietshersteller te worden als zelfstandige in bijberoep. Nu wil ik een eenmanszaak oprichten maar heb hierbij toch nog enkele vragen.
- Is het een goed idee om BTW vrijstelling aan te vragen want ik vermoed dat ik niet meer dan 25000€ per jaar ga verdienen en kan ik dit later nog eventueel veranderen indien ik toch meer zou gaan verdienen.
- Hoeveel € per uur zou ik moeten vragen om er toch iets aan te kunnen overhouden want ik ga vermoedelijk weinig kosten hebben die ik kan inbrengen bij de belastingen
- Kan ik bij de personenbelasting voor mijn hoofdberoep de forfaitaire kosten en voor mijn bijberoep de werkelijke kosten inbrengen?

Mvg,

Stefan

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Torenhoge juridische kosten vermijden? Kies dan voor de online juridische dienstverlening van Jureca. Je bespaart er tijd en geld dankzij telefonisch advies, automatische documenten en vele andere juridische diensten aan een vaste prijs. Gratis bijstand voor alle verkeersovertredingen en misdaden. Op zoek naar een advocaat? Ontvang vrijblijvend een offerte voor jouw juridische situatie – zowel ondernemers als particulieren. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
Mathieu Rutten
Berichten: 1826
Locatie: 3650 Dilsen-Stokkem

#2 , 04 jun 2019 10:44

Ik raad u in eerste instantie aan om even bij uw diensthoofd na te vragen of u überhaupt zelfstandige in bijberoep mag worden.
Dat ons de kracht gegeven zij
om dat te verdragen
wat niet kan veranderd worden
en de moed
om dat te veranderen
wat kan,
maar vooral de wijsheid
het ene van het andere te onderscheiden.?

Marcus Aurelius

Reclame

Terug naar “Andere”