gaan voor benoeming of niet

jacodepapegaai
Topic Starter
Berichten: 28

gaan voor benoeming of niet

#1 , 01 apr 2019 11:11

In 1996 werkte ik fulltime. Ik ben toen ziek geworden (reuma) en na een ziekteverlof van bijna 6 maanden terug halftijds aan het werk kunnen gaan mits toestemming van de arbeidsgeneesheer van de mutualiteit. Sinds dan werk ik in dit regime en past de mutualiteit min of meer het verlies van loon bij. Na een jaar ben ik dan invalide verklaard en krijg een " invaliditeitsuitkering". Wegens dezelfde gezondheidsredenen heb ik uiteindelijk mijn vaste job toch nog moeten inruilen om dichter bij huis te kunnen werken. Ik ben dan gestart als interim administratief medewerker in het onderwijs. Zolang je als vervanger werkt in het onderwijs val je onder het systeem van werknemer en blijf je deze invaliditeitsuitkering bovenop je wedde ontvangen.
Mijn pensioen wordt berekend op mijn laatste loon (mits indexering wel) van vóór mijn ziekte.
Nu, na 13 jaar zou ik mogelijks voor een aantal uren benoemd kunnen worden. Ik word dan officieel statutair ambtenaar voor die benoemde uren.
Nu heeft men mij er al op gewezen dat ik dan riskeer om mijn uitkering te verliezen omdat het systeem niet bestaat bij de openbare sector.
Ik kan ook de benoeming aan mij laten voorbijgaan of uitstellen met 1 jaar en dan misschien zelfs fulltime benoemd worden. Ik word dit jaar 61 en sta nu dus op 4 jaar van mijn werknemerspensioen. Ik ben al langs geweest bij de pensioendienst in Brussel (zowel werknemers als ambtenaren) opdat iemand mij zou kunnen uitsluitsel geven wat ik het best doe. Van ambtenarenpensioenen kreeg ik na één maand een brief dat ze het gingen bekijken....dus daar moet ik geduld hebben.
Ik veronderstel dat als ik inderdaad in 2021 fulltime benoemd zou worden, ik mijn uitkering alleszins verlies , ook als ik in dat geval dadelijk een verlofstelsel zou nemen om maar effectief halftijds aan de slag te blijven (fulltime zou toch niet lukken).
Qua pensioenbedrag zou het niet veel uitmaken denk ik (voor alle zekerheid nog even wachten op de berekening van de ambtenarenpensioenen) maar misschien wel in jaren omdat de berekening hiervoor bij ambtenaren voordeliger verloopt.
Kan iemand mij hierover raad geven al is het maar aangeven bij wie ik hierover ten rade kan gaan: specialist arbeidsrecht die goed op de hoogte is van beide systemen (werknemers en ambtenaren)??

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.