Vergoedingen na faillissement

Gouden
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Vergoedingen na faillissement

#1 , 25 okt 2021 18:37

Onze orginele werkgever is failliet gegaan. Voordien waren wij in de metaal sector. Bedrijf is overgenomen en wij zijn bij de overnemer in dienst getreden. Ditmaal in de bouw sector en ook is onze anciënniteit weggevallen. Volgens het FSO krijgen we nu enkel een overbrugginsvergoeding. Dit kan volgens mij toch niet kloppen, anciënniteit weg en geen verbrekingsvergoeding.

berenod
Berichten: 931

#2 , 26 okt 2021 17:48

Dit is inderdaad niet correct.

Wanneer de curator het failliete bedrijf (het handelsfonds) verkoopt aan een koper en deze een doorstart gaat doen, zijn daar bepaalde eisen/voorwaarden aan verbonden.
(verandering van werkgever in geval van overname van activa na faillissement)

Eén ervan is inderdaad dat de anciënniteit moet worden overgenomen.

Dit moet wel wat genuanceerd worden, de reeds opgebouwde anciënniteit bij het failliete bedrijf moet worden gebruikt voor de berekening van opzegperiode/verbrekingsvergoeding bij de nieuwe werkgever in geval die je wenst te ontslaan, of wanneer je er zelf ontslag neemt.

De opgebouwde anciënniteit moet niet in acht genomen worden voor andere contractuele zaken zoals bijvoorbeeld extra vakantiedagen gebaseerd op anciënniteit.

Dit zijn zaken die de nieuwe werkgever vrij kan onderhandelen met de werknemers die mee gaan in de doorstart, net zoals loon en dergelijke meer.

Gouden
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#3 , 17 nov 2021 09:57

En wat als er word overeen gekomen om de anciënniteit niet over te nemen en eigenlijk gewoon te beginnen alsof je bij een ander bedrijf begint? Is nu nieuwe naam, btw nummer en adres. Verbrekingsvergoeding is wel mooier meegenomen dan enkel een overbrugginsvergoeding.

Reclame

Terug naar “Andere”