Verlofaanvraag "on hold"

sethje4
Topic Starter
Berichten: 78

Verlofaanvraag "on hold"

#1 , 15 sep 2020 23:32

Ik had dit al in een vorige topic beschreven maar deze is gesloten. Deze ellende blijft mqar duren. Verlofaanvraag doorgegeven op 15 juli om 1 dag herfstvakantie te nemen en 1,5 week in kerstvakantie louter om mijn 5 jarig zoontje op te vangen.
Wij werken 4 dagen van 9 uur en 1 dag recuperatie. Door corona zitten wij in een inhaalvenster waarbij werkgever vraagt om extra dagen te werken op onze recuperatiedag.
Volgens de werkgever hanteren ze een "tool" om te bekijken hoeveel je komen (extra) werken bent (en gaat werken) tussen mei en december. Hierdoor blijft mijn aanvraag "on hold" staan maar hij liet al blijken dat ik dus hoogstwaarschijnlijk GEEN verlof zal kunnen nemen. Doch zijn dit wettelijk betaalde verlofdagen en vervangende feestdagen. Zij hanteren dus een tool om verlof toe te kennen aan diegene die het meeste extra komen werken zijn? Dit is toch pure chantage en discriminatie voor mensen met kinderen? Ondertussen blijf ik in onwetendheid zitten of ik nu al dan niet mijn kind kan opvangen of niet. Ik sta met de rug tegen de muur.
Heeft er iemand advies? Mogen zij dit zomaar op deze manier?

denlowie
Berichten: 15439
Juridisch actief: Nee

#2 , 16 sep 2020 07:54

verlof is altijd in overleg met de werkgever .maar hij moet je de kans geven dat je al je verlofdagen kunt nemen voor 31/12
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

sethje4
Topic Starter
Berichten: 78

#3 , 16 sep 2020 18:12

Ik heb vandaag een gesprek gehad met mijn werkgever. Ze willen mijn 6 dagen verlof toekennen als ik er 8 a 10 extra kom werken. Wettelijk Betaald verlof dat over zou schieten moest ik mij geen zorgen over maken dat mocht ik allemaal overdragen naar volgend jaar. Ik vind dit echt met het haar getrokken en absurd.

Reclame

Terug naar “Andere”