Wat kan ik doen om mijn werkloosheidsuitkering niet te verliezen

Soort
Topic Starter
Berichten: 8
Juridisch actief: Nee

Wat kan ik doen om mijn werkloosheidsuitkering niet te verliezen

#1 , 08 feb 2020 21:42

Beste,

Ik ben iemand met het Crohn ziekte voor al 3-4 jaar (lichte crohn). Eerste jaar van mijn ziekte van crohn deed ik verder met mijn studies in hogeschool maar inneens had ik hartspieronsteking, dit zorgde ervoor dat ik 6-7maand in de ziekenhuis was en dat ik niets kon doen. Dus ben ik toen ook gestopt met studeren, na het genezen ben ik ergens beginnen werken als interim (mijn hartspier onsteking is ondertussen al genezen). Ik heb paar keer fulltime proberen werken als Orderpicker op verschillende bedrijven, jammer genoeg kan ik het niet aan. Omdat mijn ziekte van crohn niet 100% onder controle is.

Ik ben bij de sociale dienst geweest om te vragen of er opties zijn om mijn recht op werkloosheidsuitkering te houden. Er werd tegen mij gezegd dat de enige optie is om bij de FOD te aansluiten (waarvan de kans zeer klein is dat het gaat lukken) of full time te werken. Ik kan parttime werken 5uur op een dag 25u in de week (5/7). Het lukt mij zeer goed om deze uren op een week te doen maar veronderstel dat ik niet meer kan werken door mijn ziekte (wegens opstoot) dan ga ik na 6maand geen recht hebben op werkloosheidsuitkering..

Kan ik ziekteuitkering krijgen zelfs als ik geen recht heb op werkloosheidsuitkering?

Ik wil graag weten wat ik kan doen om toch mijn rechten te behouden, dat ik toch inkomen kan hebben als ik ziek ben. Ik hoop dat ik dit kan oplossen want het word moeilijk voor mij qua financieel en ook toekomstgericht.

Alvast bedankt voor jullie aandacht

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
evgoeth
Berichten: 507
Locatie: Ten zuiden van Antwerpen

#2 , 11 feb 2020 11:32

Ga naar een dokter en start een behandeling die je helpt om de Crohn zoveel mogelijk onder controle te houden.

mava105
Berichten: 19722
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#3 , 11 feb 2020 12:29

Een werklozenvergoeding dient niet voor iemand die ziek is. Daarvoor heb je de ziekenfondsen.

Reclame

Terug naar “Andere”