flexijob op feestdag

B.Debuck
Topic Starter
Berichten: 151
Juridisch actief: Nee

flexijob op feestdag

#1 , 8 maand 4 dagen geleden (14 mei 2018 09:37)

Beste,

Sinds 2018 is het mogelijk om in de detailhandel gebruik te maken van een flexijob verloning. Sindsdien werkt een kennis van mij systematisch op dinsdag en donderdag als flexijob. Nu zijn er de voorbije weken enkele feestdagen gevallen op haar werkdagen. Ze werd deze dagen dan niet opgeropen, mijn vraag is nu of ze recht heeft op enige vorm van verloning voor deze dagen?

Alvast bedankt.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
denlowie
Berichten: 11776
Juridisch actief: Nee

#2 , 8 maand 4 dagen geleden (14 mei 2018 12:58)

Flexi job is een buiten beentje en in die wetgeving vind je niks over de betaalde feestdagen.
Maar in de gewone wetgeving die volgens mij van toepassing is moeten ze de betaalde feestdag betalen wanneer deze op de normale dag van werken valt, dus je werkt altijd op zaterdag dan moeten ze hem betalen, of je werkt elke donderdag dan moeten ze hem betalen als deze op donderdag valt, maar je werkt nooit op donderdag dan moeten ze hem niet betalen, en enkel de uren die je normaal zou werken op deze dag.
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

B.Debuck
Topic Starter
Berichten: 151
Juridisch actief: Nee

#3 , 8 maand 4 dagen geleden (14 mei 2018 15:41)

Dag denlowie,

Alvast bedankt voor de verduidelijking. Ik kon inderdaad nergens iets terugvinden in verband met feestdagen in het flexijob statuut. Ik veronderstel ook dat het dan onder de basisregels van de arbeidswet zal vallen.

Reclame

Terug naar “Loon”