Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Didymus
Topic Starter
Berichten: 493

Verjaringstermijn uitbetalen ecocheques

#1 , 1 week 2 dagen geleden (20 apr 2017 13:26)

Om een lang verhaal kort te maken: mijn vriendins papieren ecocheques zijn eind 2015/begin 2016 gestolen en ze is daar pas een jaar later (bij de volgende uitbetaling dus) achter gekomen. Ze heeft aangifte bij de politie gedaan waarvan een VPV bestaat en ze heeft een verklaring op eer opgesteld, zoals geadviseerd op de website van de vakbond.

Na maanden gehakketak met haar toenmalige werkgever (grootste werkgever van Oost-Vlaanderen) beweert die nu dat de door hen vooropgestelde termijn van 3 maanden om dit te melden is verstreken en dat ze niks meer kunnen/willen doen. Ecocheques zijn echter een onderdeel van het loon. Volgens mij verjaart een loonsvordering echter pas na 5 jaar.

Klopt mijn redenering?

Reclame

Terug naar “Loon”