Dagvaarding op zelfde adres

Forumregels
Tips om snel goede antwoorden te krijgen


- Geef in het onderwerp duidelijk aan waarover het gaat
- Wees beknopt (hoe meer tekst, hoe minder groot de kans dat het gelezen wordt)
- Wees volledig (zaken achterhouden zorgt ervoor dat er onmogelijk juist geadviseerd kan worden)
- Let op grammatica en spelling
sprankel101
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Dagvaarding op zelfde adres

#1 , 03 mei 2024 22:14

Ik zit met een dringende vraag waar ik momenteel nergens geen antwoord op kan vinden. Hopelijk kan iemand me helpen..

Ik wil een scheiding (EOO) op basis van feiten d.m.v. een dagvaarding. Momenteel wonen we echter nog op hetzelfde adres (maar ik verblijf op een aparte kamer die op slot gaat sedert 2 maanden). Kan ik mijn echtgenoot dagvaarden wanneer we beide op hetzelfde adres wonen (en ook gedomicilieerd zijn)? Dit zou inhouden dat de dagvaarding betekend dient te worden aan mijn man op mijn eigen/hetzelfde adres. Mag de gerechtsdeurwaarder dan bv. zijn envelop neerleggen mocht mijn echtgenoot niet thuis zijn met dezelfde rechtsgeldigheid? Of zou dit later kunnen betwist worden? Indien dit niet kan, wat is dan de oplossing om toch te kunnen dagvaarden?

En dien ik ook de bewijzen (kopie) mee te sturen in het exploot of zijn die voor de gedagvaarde enkel beschikbaar op eigen vraag op de griffie en dient er enkel een vermelding te staan van de beschikbare bewijzen in het exploot?

Alvast bedankt voor jullie antwoorden!

NatD
Berichten: 431
Juridisch actief: Nee

#2 , 04 mei 2024 02:53

Ik heb destijds, toen mijn ex toen we nog gewoon samen waren mij me bij de keel gegrepen had, meteen een pro deo advocaat gekregen. Er waren 2 vrienden van m'n dochter die het hebben zien gebeuren, die schriftelijk getuigden en een attest van de dokter. Dat was genoeg om een kort geding aan te spannen wegens dringende en voorlopige maatregelen. De uitspraak van de rechter in kort geding is gewoon op ons adres gegeven en dat heb ik aan hem overhandigd zonder de brief open te doen, zodoende dat meneer moest vertrekken uit huis en de rest van de scheiding werd later dan geregeld.
Dus volgens mij kan dat geen probleem zijn voor een EOO ... Maar ik ben geen specialist, die zijn hier wel aanwezig ...

Reclame

Terug naar “Stel een vraag”